Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Comitetul de inițiativă ”Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană” și-a reluat activitatea

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Radu Matei Tudoran, președintele  Comitetul de inițiativă Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană” va participa la ”Conferința Capitale Culturale Europene 2020+. Etapele călătoriei”, organizată de Asociația Cluj-Napoca Capitală Culturală Europeană, Fundația AltArt și grupul de inițiativă A Soul for Europe, ce va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 13-15 noiembrie 2012.

Conferința aduce laolaltă producători culturali, urbaniști, cetățeni și experți din diferite orașe europene, pentru a analiza procesele urbane și sociale esențiale pentru o capitală culturală europeană, peste zece ani.

Temele conferinței sunt: Cultura și criza identității europene, Capitalele Culturale Europene și dezvoltarea urbană, Cultura și dezvoltarea comunității. Conferința urmărește să faciliteze atât un schimb de informații și experiență, cât și definirea unor pași, idei și proiecte concrete pe care orașele aspirante la titlul de Capitală Culturală Europeană după anul 2020 ar trebui să le pună în practică.

Se pare ca zodia Scorpionului a influențat pozitiv activitățile noastre și astfel am reușit să punctăm în două direcții foarte importante: recunoaștere națională și internațională a eforturilor noastre de până acum prin invitarea mea în mod oficial la Conferința Internațională “Capitala Culturală Europeană 2020+”, ca președinte interimar al comitetului de inițiativă din Alba Iulia și recunoașterea locală, prin invitația pe care am primit-o de la administrația locală, pentru a participa la o discuție oficială cu primarul Mircea Hava. În urma unor dezbateri constructive s-a căzut de comun acord că inițiativa trebuie pusă în practică prin înregistrarea asociației, alegerea organelor de conducere și stabilirea de comun acord a unui plan de acțiune pe termen scurt, mediu și lung. Noi dorim ca acest lucru să se întâmple în cel mai scurt timp. Iată că, dincolo de  politică, în Alba Iulia se poate construi atunci când obiectivele sunt de importanță majoră pentru comunitate”, a precizat dr.Radu Matei Todoran.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea