Comisia Europeană pregătește populația pentru război: Ce trebuie să conțină kit-ul de supraviețuire
Comisia Europeană pregătește populația pentru război: Ce trebuie să conțină kit-ul de supraviețuire
Comisia Europeană a prezentat strategia sa de criză, având în vedere multiplele provocări cu care se confruntă Europa: pandemia de coronavirus, invazia rusă în Ucraina și dezastrele naturale. Planul este menit să ajute la gestionarea eficientă a situațiilor de criză, având în vedere riscurile permanente cu care se confruntă continentul.
Citește și: Ce lovitură! Comisia Europeană suspendă plățile către România în cadrul PNRR, din cauza pensiilor speciale
Hadja Lahbib, comisarul european responsabil cu pregătirea și gestionarea crizelor, a explicat că preocupările diferă în interiorul Uniunii, dar că toți cetățenii ar trebui să depună un efort pentru a fi pregătiți în fața urgențelor.
Conform planului de acțiune al noii strategii, Comisia va „elabora ghiduri pentru a atinge un nivel de autonomie a populației de minimum 72 de ore”.
Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, Hadja Lahbib a enumerat obiectele importante pentru a supraviețui timp de 72 de ore în caz de criză: de la alimente și apă, până la lanternă, baterie externă, radio, numerar și medicamente.
Ce trebuie să conțină kit-ul de urgență
Un kit de urgență poate face diferența în situații de panică. Printre produsele esențiale se numără, în primul rând, apă potabilă – cel puțin 3 litri pe persoană pentru 3 zile. De asemenea, alimentele neperisabile sunt o prioritate, cum ar fi conservele sau mixurile de semințe, iar batoanele proteice sunt și ele foarte utile. O lanternă, un radio cu baterii și baterii externe sunt, de asemenea, recomandate pentru a asigura comunicarea și iluminatul în lipsa energiei electrice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
„Trenul fără naș”: Un șef de tren CFR, „uitat” în gara Buşteni. Garnitura a plecat fără el şi fără mai mulţi călători. Mecanicul şi-a dat seama abia în staţia următoare
„Trenul fără naș”: Un șef de tren CFR, „uitat” în gara Buşteni. Garnitura a plecat fără el şi fără mai mulţi călători. Mecanicul şi-a dat seama abia în staţia următoare Un șef de tren al CFR Călători a trăit o experiență neobișnuită în urmă cu două zile pe Valea Prahovei, fiind uitat, împreună cu alți […]
De ce va deveni traficul și mai dificil pe cea mai aglomerată șosea din România Începând de marți, 22 aprilie 2025, traficul rutier pe DN 1 Florești-Cluj-Napoca, cea mai aglomerată șosea din România, va fi deviat în zona șantierului viitorului Spital Regional de Urgență, ca urmare a lucrărilor necesare pentru construirea pasajului rutier. Asta va […]