Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Comisia Europeană: Au crescut exporturile la produse agricole ale UE. Creștere uriașă în cazul vinului

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisia Europeană a prezentat cifrele cu privire la exporturile produselor agricole ale Uniunii Europene.

Exporturile de produse agricole ale Uniunii Europene au crescut, ca valoare, cu 2%, în iulie 2018, comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor difuzate marţi de Comisia Europeană, informează agenţia EFE.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Importurile de produse agroalimentare au scăzut uşor în perioada menţionată, la 9,3 miliarde euro.

Comisia Europeană a subliniat că în iulie s-a înregistrat o creştere a importurilor din SUA în UE, care s-a datorat în mare măsură, majorării importurilor de soia.

CE a stabilit în iulie cu Washington creşterea importurilor de soia americană în UE, pentru a calma tensiunile comerciale cu SUA.

Raportul lunar privind comerţul agricol reflectă, de asemenea, un avans al exporturilor europene cu destinaţia Libia (plus 54 milioane euro faţă de iulie 2017), Singapore (+45 milioane euro) şi Japonia (+41 milioane euro), în acelaşi timp reducându-se exporturile spre China (-72 milioane) şi Iran (-40 milioane).

Pe sectare, cea mai mare creştere a exporturilor s-a înregistrat în cazul vinului (82 milioane), urmată de cele de băuturi spirtoase (48 milioane), grâu (49 milioane) şi alte cereale (42 milioane).

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea