Rămâi conectat

Actualitate

Comisia Europeana alocă fonduri pentru compensarea facturilor la energie: Ce sumă va primi țara noastră

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comisia Europeana alocă fonduri pentru compensarea facturilor la energie: Ce sumă va primi țara noastră

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că la nivelul Comisiei Europene s-a decis alocarea sumei de 40 de miliarde de euro pentru a ajuta țările Uniunii să facă față crizei energetice. Suma care revine României este de 2,2 milioane de euro. Banii vor putea fi utilizați inclusiv pentru a compensa facturile de energie, dar se pot folosi și pentru a ajuta mediul privat.

„Avem o veste foarte bună de la Comisia Europeană, care a disponibilizat 10% din Fondul de Coeziune, care înseamnă aproape 40 de miliarde de euro, bani care pot fi utilizați pentru a lua măsuri în această criză energetică”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Trebuie să discutăm modul în care putem să ajustăm pachetul de măsuri astfel încât să putem să aliniem măsurile noastre care au fost, o parte dintre ele, adoptate la nivelul Comisiei Europene cu cele care se află în pregătire.” a mai spus priministrul.

Cu cele 2,2 milioane de euro se pot finanța 3 tipuri de măsuri:
– Compensarea facturilor la enegrie
– Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri
– Creare și ocupare de locuri de muncă

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea