Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Colocviul Tinerilor Scriitori, la a XI-a ediţie. Duminică, la Alba Iulia, se întâlnesc tineri creatori de literatură din întreaga ţară

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca în fiecare an, și în 2018, Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România găzduiește proiectul cultural intitulat Colocviul Tinerilor Scriitori.

Aflat la cea de-a XI-a ediție, evenimentul se vrea a fi nu numai o oportunitate de întâlnire a tinerilor scriitori contemporani ci și o rampă de lansare în lumea literaturii, a tuturor celor ce bat la porțile debutului literar.

Proiectul Colocviul Tinerilor Scriitori a fost inițiat în urmă cu 11 ani din dorința instituțiilor organizatoare de a crea un spațiu propice de întâlnire pentru tinerii ce vor și pot să scrie proză sau poezie și de asemenea pentru a încuraja tinerii scriitori înspre publicarea propriilor creații. Așa se face că, an după an, Colocviul Tinerilor Scriitori a adus la Alba Iulia voci tinere ce au ceva de spus în domeniul literaturii de azi.

Anul acesta colocviul va fi găzduit la Alba Iulia, la sediul Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și se va desfășura duminică, 7 octombrie 2018, cu începere de la ora 10.00. Vor participa tineri creatori de literatură din întreaga țară care  vor lectura pagini din propriile creații în proză sau în versuri și vor dezbate cele lecturate într-un mediu propice și în fața unor persoane avizate. Colocviul se va încheia cu un recital de poezie susținut de către participanți.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană “Lucian Blaga” Alba și Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea