Rămâi conectat

Actualitate

Colegiul Naţional „HCC” Alba Iulia se mândreşte cu studenţi la universităţi de prestigiu din UE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

An de an toţi absolvenţii Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia care promovează bacalauareatul sunt admişi la universităţile din ţară. Absolut toţi, fără excepţie. Iar aria specializărilor la care devin studenţi foştii elevi ai prestigiosului liceu albaiulian include cam toată sfera de domenii ale economiei româneşti: de la filologie, drept, ştiinţe economice şi academii militare sau de poliţie, la informatică, arhitectură, medicină sau farmacie.
În ultimii ani însă, Colegiul Naţional „HCC” se mândreşte cu tot mai mulţi absolvenţi admişi la prestigioase universităţi din ţări ale Uniunii Europene, în special în Anglia şi Olanda, dar şi în alte state europene ca Franţa, Belgia, Germania, Italia sau Finlanda.
Prof. Valer Cerbu ne-a declarat că anual devin studenţi la Londra, Amsterdam sau chiar la Oxford ori în alte mari oraşe europene câte 5 – 6 foşti elevi ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. În această toamnă, numărul celor admişi a ajuns la 9 absolvenţi. Astfel, de la specializarea matematică-informatică, intensiv engleză au fost admişi Gigi Dinuţ, la University College London, la specializarea Inginerie electrică, şi Mălina Stanciu, la University of Amsterdam, la Facultatea de Economie şi Business. De la profilul filologie, la Middlesex University Londra au devenit studenţi la Relaţii Publice, Media şi Publicitate Adrian Dumitru (bilingv franceză) şi Alexandra Ionaş, dar tot la Londra, însă la Queen Mary, University of London, va studia în domeniul afacerilor şi Alexandra Jurj, ambele fiind absolvente de filologie, bilingv engleză. De la aceeaşi specializare a fost admisă la Hogeschool Universiteit Bruxelles şi Ioana Novăcean, care va desluşi tainele afacerilor.
De la specializarea ştiinţe sociale au devenit studente în Marea Britanie Ingrid Hondola, care va învăţa drept criminalistic la London South Bank University Londra, respectiv Diana Indreiu, care va studia psihologia la University of Glasgow.
Cristian Radu, multiplu laureat al olimpiadelor judeţene şi naţionale de limba italiană, va studia la Sapienza Universita Roma, la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale.  Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea