Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Colegiul Militar, comemorare a intrarii lui Mihai Viteazul în Alba Iulia. A fost oficiată o slujbă de pomenire urmată de depunerea unei coroane

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Elevii din cadrul Colegiului Național Militar din Alba Iulia au comemorat 421 de ani de la intrarea lui Mihai VIteazul în Alba Iulia, printr-o slujbă de pomenire oficiată de preotul de garnizoană și depunerea unei coroane de flori.

„Se împlinesc astăzi 421 ani de la intrarea voievodului Mihai Viteazul în Alba Iulia, după victoria asupra lui Andrei Bathory în bătălia de la Şelimbăr, Transilvania intrând sub stăpânirea domnului muntean.

Elevii militari l-au comemorat pe voievodul care a fost precursorul Marii Uniri, cel care, în mai 1600 înfăptuia, prima Unire politică a celor trei ţări române.

La statuia lui Mihai Viteazul, din incinta colegiului militar albaiulian, care îl are ca ocrotitor spiritual pe marele voievod român, a avut loc o activitate dedicată momentului 1 noiembrie 1599.

Preotul militar de garnizoană, Constantin Bratu, a rostit o rugăciune de pomenire a voievodului și a absolvenților eroi și a fost depusă o coroană de flori”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai VIteazul” Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

7 octombrie. Amenajarea Parcului Alba Iulia Nord, din Micești – Orizont: Aprobarea PUD, în ședință „extraordinară”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

7 octombrie. Amenajarea Parcului Alba Iulia Nord, din Micești – Orizont: Aprobarea PUD, în ședință „extraordinară” Proiectul de amenajare a Parcului Alba Iulia Nord ce va fi situat în cartierul Micești – Orizont trece într-o nouă etapă, după cum reiese dintr-un Proiect de Hotărâre inițiat la data de 3 octombrie 2024 de primarul Gabriel Codru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea