Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

CODUL RUTIER 2023: Amenzile pot fi contestate inclusiv la judecătoria pe raza căreia șoferii își au domiciliul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CODUL RUTIER 2023: Amenzile pot fi contestate inclusiv la judecătoria pe raza căreia șoferii își au domiciliul

Decretul prin care s-a promulgat Legea 254/2023 a fost semnat de Kalus Iohannis. Această lege modifică Codul Rutier și permite șoferilor să conteste o amendă inclusiv la judecătoria pe raza căreia își au domiciliul. Până recent, spre exemplu, un șofer din București dacă primea o amendă la Constanța trebuia să se ducă la judecătoria pe raza căreia fusese amendat pentru a contesta sancțiunea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mai exact, pe lângă judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta, așa cum era până acum, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor rutiere pot fi contestate și la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul.

„Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul”, prevede noua lege.

Legea pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost promulgată recent de președintele Klaus Iohannis.

La finalul lunii trecute, propunerea legislativă ce vine în sprijinul șoferilor, care pot contesta amenzile rutiere și la judecătoria din zona de domiciliu, a fost adoptată de Camera Deputaților, ca for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea