Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Codul Rutier 2023: Amendă de 1160 de lei pentru șoferii care depășesc această limită de viteză

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Codul Rutier 2023: Amendă de 1160 de lei pentru șoferii care depășesc această limită de viteză

Șoferii din România vor trebui să fie și mai atenți la viteza cu care se deplasează pe drumurile publice. Noile reglementări anunțate în Codul Rutier le pot aduce neplăceri serioase celor care nu respectă normele.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Printre cele mai semnificative modificări se număra aceea că șoferii ar putea fi penalizați drastic dacă depășesc cu mai mult de 100 km/h viteza legală pe un sector de drum.

Dacă reușești o astfel de „perfomanță”, premiul pe care îl vei primi este suspendarea permisului pentru o perioadă de șase luni, dar și confiscarea certificatului de înmatriculare al mașinii.

Amenzile propuse pentru depășirea vitezei legale au fost și ele revizuite. Astfel, pentru un exces de 10-20 km/h peste limita admisă, șoferii riscau să fie penalizați cu două sau trei puncte-amendă, adăugându-se și două puncte de penalizare. Iar cei care mergeau cu 31-40 km/h peste limită se alegeau cu amenzi considerabile, de la 870 la 1.160 de lei, plus patru puncte de penalizare.

Cum se schimbă regulile
Noile norme, aprobate de Guvern spre finalul anului 2022, aduc modificări importante la capitolul sancțiuni. Dacă până acum era nevoie să depășești viteza legală cu mai mult de 100 km/h pentru a-ți vedea permisul suspendat, noua reglementare reduce această marjă la doar 70 km/h peste limita admisă. Mai precis, cei care vor fi prinși călcând pedala de accelerație peste măsură vor primi o amendă specificată în clasa a IV-a de sancțiuni și vor avea permisul suspendat pentru o perioadă de 120 de zile, conform sursei citate.

Dar atenție, lucrurile nu se opresc aici. Un amendament adoptat recent de Senat vine cu o prevedere și mai drastică pentru cei care încalcă grav normele. Conducătorii auto care vor fi prinși depășind viteza legală cu peste 100 km/h vor avea de acum permisul suspendat nu pentru 120, ci pentru 180 de zile.

Aceste schimbări vin să sublinieze importanța respectării regulilor de circulație și a vitezei legale, mai ales când siguranța tuturor participanților la trafic este în joc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea