Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Codrin Scutaru la Alba Iulia: Legea Economiei Sociale, adoptată de Parlament până la sfârșitul anului 2014

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Codrin Scutaru, secretar de stat Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a susținut vineri la Alba Iulia o conferință de presă la care au mai participat depuatatul Ioan Dârzu, prefectul Gheorhe Feneșer, subprefectul Corneliu Murg și Nicolae Narița, directorul Cancelariei Instituției prefectului din Alba.

Codrin Scutaru la Alba IuliaÎntâlnirea cu presa a avut loc imediat după ce şedinţa Comisiei de Dialog Social a judeţului Alba, la care au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor locale subordonate sau colaboratoare ale Ministerului Muncii, precum casa Județeană de Pensii, OIR POS DRU Alba Iulia, AJOFM, AJPIS, organizaţii sindicale şi patronale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Oficialul Ministerului Muncii s-a arătat mulțumit de activitatea deconcentaratelor din Alba aflate sub tutela sa, declarând în acest sens că a observat progrese la nivelul instituțiilor responsabile cu plata pensiilor, ajutoarelor de șomaj și a celor sociale, cu inspecția muncii și ocuparea forței de muncă.

Scutaru a menționat faptul că dorește să se asigure că în această perioadă inspectorii ITM Alba își fac treaba și răspund prompt sesizărilor cu privire la situațiile în care angajatorii nu aplică măsurile prevăzute de legislația muncii pentru condiții de caniculă.

Deși Alba contină să se situeze în vârful clasamentului în ceea ce privește rata șomajului la nivel național, secretarul de stat și-a exprimat optimismul privind aceată mare problemă cu care se confruntă populația județului, spunând că numărul șomerilor a scăzut în Alba, în luna iunie, cu 581 de persoane.

Legea Economiei Sociale și proiecte de succes în Alba

“Sunt absolut sigur că până la sfârșitul acestui vom avea în vigoare Legea Economiei Sociale”, a declarat Codrin Scutaru. Acesta e explicat că proiectul de lege, inspirat din modelul francez, cu elemente din cel spaniol, dar care conține și recomandările instituțiilor internaționale precum Națiunile Unite și Banca Mondială, urmează să fie adoptat de Parlament până la finalul lui 2014.

Odată în vigoare, Legea Economiei Sociale va amplifica, în opinia secretarului de stat, interesul acordat acestui domeniu, respectiv proiectelor cu finanțare nerambursabilă care promovează incluziunea socială a romilor, persoanelor cu dizabilități, a tinerilor intituționalizați care ies din sistem după ce împlinesc 18 ani, a bătrânilor singuri, etc.

Întrebat dacă are cunoștință despre un proiect de succes, finațat  prin POS DRU, aAxa 6.1, privind crearea unei unități de economie socială la nivelul județului Alba, ministrul secretar de stat a răspuns că, din auzite, respectiv din cea ce i-a fost prezentat de conducerea OIR POS DRU Alba Iulia, ar fi, însă nu poate garanta acest lucru, întrucât nu a făcut personal verificări în teren.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea