Rămâi conectat

Actualitate

CNAS: ”Asigurații care nu pot prezenta cardul de sănătate începând cu 1 mai 2015, VOR BENEFICIA de servicii medicale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asigurații care nu pot prezenta sau utiliza cardul național de sănătate vor beneficia de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale începând cu data de 1 mai 2015, conform actelor normative care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate din România, anunță CNAS.

Instituția își asumă responsabilitatea pentru proiectul cardului național de sănătate: ”Implementarea unui proiect la nivel național nu este un lucru ușor de realizat. CNAS a asigurat condițiile legale și tehnice pentru derularea lui, pe care furnizorii de servicii medicale au obligația legală să le respecte.

Încă de la finalul anului trecut, CNAS a recomandat asiguraților care au intrat în posesia cardului de sănătate să se prezinte cu el ori de câte ori solicită un serviciu medical, iar furnizorilor să înceapă să utilizeze cardul de sănătate și cititoarele pentru a depista și a rezolva orice problemă de funcționare care apare.

Tot de anul trecut, centrul de asistență de la CNAS este operațional non-stop pentru a primi sesizările furnizorilor și pentru a rezolva problemele legate de funcționarea cardului de sănătate. Furnizorii care au ținut cont de această recomandare sunt acum pregătiți să utilizeze cardul de sănătate. Am primit la CNAS informări care confirmă faptul că aceștia nu au probleme la utilizarea cardului de sănătate.

Există însă furnizori care au ignorat perioada de probă și, așa cum au fost relatate cazuri în presă, au refuzat utilizarea cardurilor acelor asigurați care le-au prezentat pentru validarea serviciilor medicale primite.

Tot presa este cea care ne-a semnalat cazuri în care furnizori de servicii medicale afirmă că sistemul este blocat de zile întregi, dar nu au făcut vreun demers pentru remedierea situației.

Orice furnizor de servicii medicale în contract cu casele de asigurări operează de mult timp în platforma informatică (PIAS). Sistemul cardului este o funcționalitate care completează această platformă. Ca orice lucru nou, implică atenție, dar nu necesită cunoștințe avansate de specialitate”, se arată într-un comunicat de presă.

CNAS admite că există unele probleme reale de funcționare a sistemului cardului de sănătate și va găsi soluții pentru a le rezolva.

Facem un nou apel la furnizorii de servicii medicale ca în momentul în care există asemenea probleme, acestea să fie semnalate în cel mai scurt timp la centrul de asistență, pentru a oferi suportul necesar pentru remedierea lor. (…) În această perioadă, prin eforturile comune ale caselor de asigurări și ale furnizorilor de servicii medicale, trebuie să ne asigurăm că nu creăm disconfort asiguraților care apelează la servicii medicale în perioada de demarare a cardului de sănătate”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea