// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Clement Negruţ: Ziua Unirii Basarabiei cu România, ca zi de sărbătoare naţională – primul proiect al PMP adoptat cu votul majorităţii deputaţilor

Marţi 13 Martie Partidul Mişcarea Populară a obţinut un important  succes în Parlamentul României prin adoptarea proiectului de lege privind instituirea Zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională. Este primul proiect al PMP adoptat cu votul majorităţii deputaţilor, o iniţiativă extrem de importanţă pentru românii din România şi din Republica Moldova.

Peste 10 zile, vom aniversa 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara şi pentru prima dată, această zi va avea statutul pe care îl merită. Noi, cei din Partidul Mişcarea Populară acordăm o importanţă deosebită acestor teme legate de identitatea noastră naţională şi luptăm pentru ca memoria înaintaşilor noştri să fie preţuită.

În acest context pot să vă amintesc şi de proiectul de lege prin care Avram Iancu urma să fie declarat ,,Erou martir al naţiuni române”. Am avut iniţiativa de a lua cuvântul atunci de la tribuna Parlamentului  şi spuneam printre altele că  ,,Patriotismul nu se strigă; se afirmă” citândul pe  Ioan Raţiu.

Instituirea Zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională reprezintă o victorie în contextul în care foarte mulţi uită trecutul nostru care ne-a definit ca naţiune, uită că dorinţa de unire a românilor nu se stinge niciodată şi că asta reprezintă o datorie sfântă faţă de cei care au luptat să fim uniţi.

Rămânem fermi şi afirmăm cu tărie că unirea Basarabiei cu România trebuie să fie un proiect major de ţară, în contextul în care în 2018 sărbătorim 100 de ani de la marea unire . Considerăm că instituirea zilei de 27 martie ca zi naţională în care sărbătorim unirea Basarabiei cu România este un prim pas făcut în conturarea acestui mare obiectiv.

PMP este partidul care în mod constant a susţinut ideea de reîntregire a României, PMP prin parlamentarii săi luptă pentru acest lucru si consideră că trebuie să devină un deziderat comun pentru toată clasa politică.

Clement Negruţ

Preşedinte PMP Alba

 

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Răspunsuri la Clement Negruţ: Ziua Unirii Basarabiei cu România, ca zi de sărbătoare naţională – primul proiect al PMP adoptat cu votul majorităţii deputaţilor

 1. pilu 20.03.2017 la 19:00

  Ma Milule, dar pentru cei care v-au dat votul ca ati facut ? Ati mai obtinut o zi de trandaveala. Pai voi cu asta va ocupati ?
  Unirea a avut loc cu Regatul Romaniei nu cu Romania. Tu ce zici ? In comunicat zici altceva.No cum ii ?

 2. jud 21.03.2017 la 7:42

  esti pe lista de prefect???

 3. liberalul 21.03.2017 la 8:06

  iarasi vorbeste aceasta nulitate politica? mai bine te-ai duce acasa sa ne lasi ca esti total expirat domnule negrut.

 4. jud 21.03.2017 la 12:27

  Negrut,mergi la Zlatna(prima ta iubire)vor sa refaca uzina de cu.