Clement Negruț: Luaţi-vă mâinile de pe Justiţie!

Prezenţa crescută la vot a românilor, la alegerile prezidenţiale 2014 ne arată în mod deosebit că cetăţenii au mari aşteptări de la actualul preşedinte. Totodată, aşa cum am mai spus a fost un puternic vot negativ. Adică, românii, atât din ţară, cât şi din străinătate, s-au mobilizat împotriva lui Ponta şi a PSD-ului.

Acest aspect trebuie reţinut deoarece fostul contracanditat al lui Victor Viorel Ponta, actualul preşedinte Iohannis pare să devină partener al premierului, prin declaraţiie pe care le face. Să nu uităm că actualul preşedinte se bucură de susţinerea a ceea ce s-ar dori să fie opoziţia, adică PNL, iar Victor Viorel Ponta e încă la putere susţinut de baronii PSD şi celelalte partide satelit pe care le-a atras. Aşadar, lupta împotriva lui Ponta nu s-a încheiat, chiar dacă a fost învins la alegeri.

De ce spun că preşedintele pare să fi pus armele jos şi fraternizează cu cel împotriva căruia ar trebui să lupte? În primul rând din cauza declaraţiilor pe care le-a făcut referitor la justiţie. Este un subiect sensibil şi se pare că domnul Iohannis nu îl stăpâneşte foarte bine şi nici nu are consilieri prea buni care să-l sfătuiască sau tocmai acei consilieri i-au pus sula-n coaste deja şi domnul Iohannis joacă după cum cântă Mihalache & Company. S-a văzut de la o poştă după cum recită discursul de la şedinţa CSM ca domnul Preşedinte habar nu are ce spune, sau poate are şi nu îl interesează, dacă ne gândim că domnia sa era parte a unei selecte frăţii USL care în 2012 călca în picioare statul de drept.

Am văzut în discursul preşedintelui cum justiţia a devenit cam tupeistă şi ziariştii care informează despre corupţii din toate partidele ar trebui să tacă.

Acelaşi discurs al USL din anul 2012, uşor asezonat cu figura unui preşedinte care tace şi … tace.

Domnul Iohannis doreste, ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare într-un interval scurt de timp, considerând că după opt ani de monitorizare pe justiţie România nu mai are nevoie de acest instrument. Tot ce s-a câştigat în opt ani de eforturi riscă să se piardă peste noapte. Majoritatea PSD, premierul Ponta şi Guvernul s-au manifestat constant împotriva justiţiei: refuză avize de arestare, propun pe bandă rulantă modificări la Legea ANI pentru a slăbi instituţia, mai schimbă cate o virgulă din alte legi în beneficiul infractorilor, apără la scenă deschisă condamnaţi şi cercetaţi penal etc, etc.

S-a acumulat o puternică aversiune împotriva justiţiei în aproape toată clasa politică, bulversată de anchete şi arestări. Niciodată sistemul politic şi în special PSD-ul nu s-a simţit mai ameninţat si vulnerabil decat azi, mai terorizat de imaginea puşcăriei, mai dornic să încalece la loc judecatorii şi procurorii. În aceste condiţii, a face din ridicarea MCV un obiectiv cu termen atât de scurt de realizare (2016) nu ajută cu nimic justiţia, dimpotrivă. Să ne imaginăm cam ce s-ar fi întâmplat în timpul tentativei de lovitură de stat din vara lui 2012 dacă România nu avea MCV.

Alte două erori ale domnului Iohannis: când spune că justiţia nu ar trebui să fie o superputere şi când cataloghează informaţiile din anumite dosare, apărute în presă, drept scurgeri de informaţii. Probabil domnul Iohannis se resimte după procesul cu ANI şi de aceea are o sensibilitate faţă de activitatea justiţiei de la noi din ţară.

Interesul cetăţenilor României este să aibă o justiţie independentă pe termen lung, o justiţie puternică în faţa tuturor politicienilor, baronilor locali, infractorilor mari şi mici.

Comunicat de presă

Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: DPL Alba devine o societate tot mai performantă

Societatea Drumuri și Poduri Locale Alba SA, unde Consiliul Județean Alba este acționar unic și care activează strict pe piața… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

gigel 8 ianuarie 2015 at 13:46

Care justitie ? KaKa (ia) justitie ? ai avut de a face cu judecatorii de la contencios? e una damian care Zice ca daca „prevederile au caracter minimal ” poti sa adugi ce vrei la o HCL chiar daca contravine caracterului minimal care de fapt inseamna „o prevedere obligatorie „care trebuie respectata de prevederile HCL idee preluata de la secretarul primariie si bumbu de la prefectura ! Asta e justitia sloboda la minte !!!

stareta 8 ianuarie 2015 at 16:12

Dle. Negrutiu esti din ce in ce mai penibil. La fel ca dl. Peres.Chiar nu aveti nimic mai bun de facut ?Ori ” frecati menta ” , ori ” bateti apa-n piua „.

stareta 8 ianuarie 2015 at 16:13

Corectie : NEGRUT

Aniela 8 ianuarie 2015 at 19:51

Dle Negrut, lasati polemica. nu vedeti ca va conduce o femeie care e legata de …stiiti dvoastra cine, ca timmbrul de scrisoare. Un personaj iesit din politica si sper din istorie.

Costel* 8 ianuarie 2015 at 20:06

Negrut are dreptate. Jos mana de pe justitie; Justitia pune mana pe madam de Plescoi & comp …

Robert 8 ianuarie 2015 at 20:13

Dle.Negrut dumneata chear nu vezi ca ,, bateti apa-n piua ” esti condus de un FOST pres. care va parasit si de o femeie de care se pare ca D>N>A>vrea sa o ascunda , mai bine sezi in banca ta.

jidvei 8 ianuarie 2015 at 20:18

Domnul Negrut cunoasteti jocul de la SC.JIDVEI.SRL vizavi de jocul de la Mihalache & Company sau vi-l amintiti doar in timpul campanieni si al evenimentelor sau……..

padureanu 8 ianuarie 2015 at 21:00

Îndemnul lui Negruţ ” Nu puneţi mâna pe justiţie, căci nici justiţia nu vrea să pună mâna pe Elena”. Singurul care vrea să pună mâna pe Elena ar fi Negruţ. Dar pasărea mălai visează şi Negruţ suflă în gornă.

gigel 9 ianuarie 2015 at 10:57

Partea nasoala e ca multi se comporta slugarnic fara sa le-o ceara cineva , nu ca-s slab pregatiti dar o fac cu reavointa, doar sunt inamovibili !

Comentariile sunt oprite