Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Claudiu Răcuci (PNL) – Rog angajatorii aflați în dificultate să beneficieze de banii nerambursabili pentru șomaj tehnic puși la dispoziție de Guvernul Orban și să nu concedieze niciun angajat

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Deputatul PNL Claudiu Răcuci face un apel ferm la toți angajatorii din România să nu-și concedieze angajații, chiar dacă trec prin momente financiare dificile, ci să-i plătească cu ajutorul fondurilor gratuite primite de la Guvern, prin instrumentul șomajului tehnic:

„Această criză va trece curând! Nu va dura o veșnicie. Important este ca după criză să putem să relansăm toate activitățile economice, iar pentru asta vom avea nevoie să avem toată grija de toți angajații și de familiile lor.

Concedierea angajaților nu este o soluție, în condițiile în care într-o lună sau două restricțiile vor înceta și vom începe din nou activitățile. Angajatorii să se gândească deja cu ce oameni vor porni atunci la drum, dacă astăzi îi pun pe liber. Eu îi îndemn să folosească la maximum resursele financiare gratuite puse la dispoziție de Guvern, prin care statul acoperă plata a 75% din salariul brut.

Începând de la 1 aprilie firmele pot depune deja la AJOFM-uri, cerere și declarație pe proprie răspundere, iar în scurt timp banii ajung în conturile angajatorilor și ale salariaților. Guvernul PNL a făcut rost de foarte mulți bani de la Uniunea Europeană, adică de peste 300 de milioane de euro până acum, și avem suficiente resurse financiare să ajutăm fiecare angajat sau angajator aflat în dificultate.

De ce să trimiți omul acasă fără salariu, dacă poți să-i dai 75% din banii Guvernului și pe tine angajator nu te costă nimic? De ce să nu profiți de toate măsurile financiare date de Guvern? Mai mult decât atât, angajatorii nici măcar nu trebuie să se deplaseze sau să stea la cozi, ci pot trimite solicitările direct de pe calcultator, electronic. Vreau să cred că în aceste momente grele vom demonstra solidaritate între noi toți, lucru care ne va face mai puternici după criza va trece.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | „Cupa Alba Junior”: Tenis Club Sun, șase mici tenismeni pe locurile mari ale podiumului

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | „Cupa Alba Junior”: Tenis Club Sun, șase mici tenismeni pe locurile mari ale podiumului În data de 21 septembrie 2024, în municipiul Alba Iulia, s-a desfășurat „Cupa Alba Junior”, competiție sportivă unde un număr de șase tineri practicanți ai tenisului, aparținând de Tenis Club Sun, au ocupat locuri pe podiumul competițional. „Așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea