Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Clădirea în care va funcționa viitoarea secție de Psihiatrie va fi construită în curtea Spitalului din Alba Iulia. Lucrările încep în 2016

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clădirea în care va funcționa viitoarea secție de Psihiatrie va fi construită în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, lucrările urmând să fie demarate în 2016, a spus, marți, managerul instituției, Nicoleta Coșarcă.

Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia05”Construcția clădirii unde va funcționa secția de Psihiatrie a venit dintr-o necesitate de a elibera acea zonă de lângă Catedrală pentru a derula proiectul ”Museikon”, dar și pentru a oferi pacienților condiții mai bune. Am analizat împreună cu Consiliul județean Alba și cu Primăria Alba Iulia tot felul de variante care ar fi potrivite pentru acea secție. În final, am convenit în ședința Consiliului de Administrație de săptămâna trecută că cea mai bună locație este curtea spitalului unde pacienții vor beneficia de toate condițiile reprezentând și suprafața pe pat conform legislației și spații moderne”, a afirmat Nicoleta Coșarcă.

Citește și Museikon în locul secției de psihiatrie din Cetatea Alba Iulia. Invesiție de peste 1,7 milioane de euro

Cheltuielile privind construcția viitoarei secții de Psihiatrie vor fi suportate, integral, de Consiliul Județean Alba, a mai afirmat Coșarcă.

”Am studiat împreună cu DSP Alba, înainte de a lua această decizie, să avem suprafața pe pat corespunzătoare. Există un act normativ care spune că trebuie 20 de metri pătrați pe pat și vom respecta”, a mai precizat Coșarcă.

Proiectul va fi finalizat în această toamnă, iar lucrările vor începe în 2016.

În clădirea unde a funcționat secția de Psihiatrie se va înființa un muzeu de icoane. Demararea lucrărilor a făcut necesară mutarea secției, în aceeași curte, într-un corp vecin. Secția de Recuperare Balneofizicală, care funcționează în prezent în aceeași curte cu Psihiatria, se dorește a fi mutată în spațiul unde funcționează Școala Postliceală din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea