Clădirea în care va funcționa viitoarea secție de Psihiatrie va fi construită în curtea Spitalului din Alba Iulia. Lucrările încep în 2016

Clădirea în care va funcționa viitoarea secție de Psihiatrie va fi construită în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, lucrările urmând să fie demarate în 2016, a spus, marți, managerul instituției, Nicoleta Coșarcă.

Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia05 ”Construcția clădirii unde va funcționa secția de Psihiatrie a venit dintr-o necesitate de a elibera acea zonă de lângă Catedrală pentru a derula proiectul ”Museikon”, dar și pentru a oferi pacienților condiții mai bune. Am analizat împreună cu Consiliul județean Alba și cu Primăria Alba Iulia tot felul de variante care ar fi potrivite pentru acea secție. În final, am convenit în ședința Consiliului de Administrație de săptămâna trecută că cea mai bună locație este curtea spitalului unde pacienții vor beneficia de toate condițiile reprezentând și suprafața pe pat conform legislației și spații moderne”, a afirmat Nicoleta Coșarcă.

Citește și Museikon în locul secției de psihiatrie din Cetatea Alba Iulia. Invesiție de peste 1,7 milioane de euro

Cheltuielile privind construcția viitoarei secții de Psihiatrie vor fi suportate, integral, de Consiliul Județean Alba, a mai afirmat Coșarcă.

”Am studiat împreună cu DSP Alba, înainte de a lua această decizie, să avem suprafața pe pat corespunzătoare. Există un act normativ care spune că trebuie 20 de metri pătrați pe pat și vom respecta”, a mai precizat Coșarcă.

Proiectul va fi finalizat în această toamnă, iar lucrările vor începe în 2016.

În clădirea unde a funcționat secția de Psihiatrie se va înființa un muzeu de icoane. Demararea lucrărilor a făcut necesară mutarea secției, în aceeași curte, într-un corp vecin. Secția de Recuperare Balneofizicală, care funcționează în prezent în aceeași curte cu Psihiatria, se dorește a fi mutată în spațiul unde funcționează Școala Postliceală din Alba Iulia.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

6 Comentarii

gina 22 septembrie 2015 at 14:34

dorim ca toti cei care nu au vrut sa ne dea spatiu sau sa ne lase sa ne mutam in spatii existente (primarul, city managerul, arhitectii orasului) sa ajunga pe mana noastra. Ne vom ocupa in mod special de tratarea lor.

@gina 23 septembrie 2015 at 3:38

Din pacate oricine ajunge pe mana voastra e in pericol. Noroc ca-i Clujul aproape, ca aia 2-3, 10 buni din spital nu fac fata si firesc, nici nu se pricep la toate. Rautatea si slaba pregatire profesionala poti sa ti-o indrepti spre PSD care a bagat bete in roate la orice propunere a consiliului judetean si a primariei, citeste in arhiva presei declaratiile lui potor de ex. sau a insp. scolar sef.

Așa zis-a Burebista 22 septembrie 2015 at 15:07

De pot accesa fonduri europene pentru aceasta investiție. Dacă pentru Museikon se pot accesa fonduri, bănuiesc că se poate face la fel și în acest caz. Nu e nevoie să suporte orașul integral această investiție.
@gina – când ajung pe mâna voastră să mă chemi și pe mine să le fac masaj profesionist.

ALBAIULIANUL 22 septembrie 2015 at 15:48

dar o sectie de pediatrie moderna…nu ca cea existanta din evul mediu in spitalul judetean unde mergi cu copilul cu o boala si iesi cu zece pe cand credeti domnilor consilieri ca va fii facuta….va construiti cumva urmatorul ,,camin,,…????

@ ALBAIULIANUL 23 septembrie 2015 at 3:40

Spitalul e a Consiliului judetean, ei trebuie sa faca investitiile si pana acum au tot facut. Sper ca vor construi sectia.

ilie de la uzina 23 septembrie 2015 at 9:24

FIX de muzeu de icoane duceam lipsa.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...