Rămâi conectat

Curier Județean

CJ Alba vizează reabilitarea a 37 de kilometri, de la Galda de Jos, până după Întregalde. Investiție de 9,7 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba vizează reabilitarea a 37 de kilometri din drumul județean DJ 107 K, de la Galda de Jos, până după Întregalde, investiția ridicându-se la peste 9,7 milioane de lei.

– valoarea totală a investiţiei 8174706,27 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 1551680,78 lei, cu un total de 9.726.387,05 lei (inclusiv TVA)

– durata de execuție estimată: 9 luni.

Pentru economia generală a unei societăți căile de comunicații reprezintă unul din factorii principali care favorizează dezvoltarea tuturor sectoarelor de activitate, ele mijlocind mobilitatea oamenilor și a bunurilor materiale, înlesnind accesul pentru exploatarea bogățiilor naturale, schimbul de mărfuri, etc.

Drumul județean DJ 107 K: Galda de Jos (DJ 107 H) – Mesentea – Galda de Sus – Măgura – Poiana Galdei – Modoleşti – Întregalde – Ivăniş – Ghioncani – DJ 107 I (Bârleşti) traversează localităţile Galda de Jos, Mesentea, Galda de Sus, Măgura, Poiana Galdei, Modoleşti, Întregalde, Ivăniş, Ghioncani și Bârleşti, asigurând legătura cu drumul județean DJ 107H și drumul național DN1, una dintre principalele artere de circulație care străbate teritoriul județului Alba. Are lungimea totală de 37,5 km iar lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5,00 – 6,00 m, cu o lățime a părții carosabile între 4,00 – 5,00 m și acostamente cu lățimi variabile de 0 – 0,50 m. Din punct de vedere al structurii rutiere drumul este asfaltat între km 0+000 – 17+700, iar restul de 19,8 km este pietruit.

Tronsonul de drum județean DJ107K poziționat de la km 17+700 – km 23+700, respectiv în intravilanul și extravilanul comunei Intregalde, prezentă numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite. Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea