Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Circulaţie deschisă spre TRANSALPINA, şi dinspre Sebeş. Semnul de „drum închis”, înlocuit cu „drum în lucru”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Turiştii au liber pe Transalpina, drumul la cea mai înaltă altitudine din România (peste 2000 m), atât dinspre Vâlcea cât şi dinspre Sebeş. Problema semnului de „DRUM ÎNCHIS” de la ieşirea din Petreşti spre Transalpina a fost rezolvată miercuri. Autorităţile s-au deplasat la faţa locului şi au parcurs traseul pe şoseaua Transalpina, din Sebeş până la Obârşia Lotrului. Au fost luate măsuri de semnalizare a zonelor periculoase de pe „Drumul Regelui”, iar semnul cu pricina, apărut luni din senin, va fi înlocuit cu unul de „Drum în lucru”.

Citiţi şi Ciudăţeniile circulaţiei pe TRANSALPINA în miez de vară: dinspre Vâlcea deschis, dinspre Sebeş, interzis! Autorităţile se vor deplasa mâine în zonă, pentru rezolvarea situaţiei

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cei care vor să traverseze Transalpina au acum undă verde şi din partea dinspre Sebeş.

Transalpina 3Potrivit subprefectului de Alba, Cornel Murg, miercuri, autorităţile au rezolvat problema „barierei” de la Petreşti.

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Eugen Cecan, şeful secţiei de Drumuri Naţionale Alba Iulia, Liviu Hondola, chestorul Ioan Nicolae Căbulea –  şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, şeful  Serviciului Rutier –  Dorin  Davidaş şi Nicolae Daniel Nariţa – directorul Cancelariei Institutiei Prefectului Judeţului Alba au efectuat  traseul Transalpinei, până la Obârşia Lotrului.

Au fost luate în calcul şi zonele periculoase, pentru a fi semnalizate cu indicatoare şi marcaje, iar potrivit subprefectului Murg, semnul de „drum închis” va fi înlocuit cu unul de „drum în lucru”. Asta deoarece, chiar dacă drumul este circulabil, acesta va rămâne în „regim de şantier „, până când vor fi puşi parapeţi şi se vor marca zonele cu risc, abia atunci putându-se folosi temenul „s-a deschis oficial”.

Cum din punct de vedere tehnic drumul Transalpinei nu este finalizat, conducătorii auto sunt rugaţi să-şi ia măsuri de maximă prudenţă având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu.

Citiţi şi Transalpina a fost deschisă circulaţiei. Zonele cu mare risc de accidente vor fi semnalizate corespunzător

Şoseaua Transalpina sau DN67C este un drum de aproximativ 150 de kilometri lungime care traversează munţii Parâng, între localitatea Novaci (Gorj), şi Sebeş (Alba). Reabilitarea acestui drum a început în anii 2007-2008, pe model credit-furnizor, valoarea acesteia fiind de peste 350 milioane de euro şi a fost oprită în anul 2013, în momentul în care firma care o executa, Romstrade, a intrat în insolvenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii în PRIMA ZI DE PAŞTI: haine noi, ciocnitul ouălor şi scăldatul în apă curgătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii în PRIMA ZI DE PAŞTI: haine noi, ciocnitul ouălor şi scăldatul în apă curgătoare După ce au luat Lumina Sfântă la miezul nopţii şi au dus-o acasă, în suflete, credincioşii ortodocşi sărbătoresc duminică Învierea Domnului. Prima zi de Paşti aduce cu ea şi o serie obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, purtarea hainelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea