Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Circulația pe AUTOSTRADA demolată va fi redeschisă până la sfârșitul lunii septembrie. Bușe: Vom lansa o evaluare independentă, pentru a fi siguri că redeschidem traficul în siguranță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările pe lotul III al autostrăzii Orăștie – Sibiu,  închis din septembrie 2015 şi parţial demolat din cauza problemelor apărute la fundaţie, provocate de infiltraţii, vor fi gata până la sfâșitul lunii septembrie, și, tot de atunci, va fi reluată și circulația pe acest lot, susţine ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Autostrda demolataAflat, joi, într-o vizită de lucru în județul Alba, ministrul a declarat că înainte ca acest lot să fie redat circulației, va fi lansată o evaluare independentă pe toți cei 22 de kilometri, pentru a se asigura că se redeschide traficul în maximă siguranță.

De marţi, au început lucrările pe lotul III. Erau deja pregătite utilajele, aşteptau numai autorizaţia. Acum se lucrează intens, la foc continuu, iar între mijlocul şi sfârşitul lunii viitoare, lucrările o să fie terminate. Intenţia noastră este de a redeschide traficul, însă este esenţial ca traficul să fie deschis în siguranţă. Deci una este să fie făcute lucrările şi apoi când deschidem traficul…Nu numai pe această bucată care este reparată, ci pe tot tronsonul să deschidem traficul în siguranță(…)

Pe lotul III, circulația va fi dată până la sfârșitul lunii septembrie, deci după jumătatea lunii septembrie. Sunt experți care evaluează lucrările și, independent de această evaluare,  o să lansăm o altă evaluare independentă care o să evalueze din nou tot lotul de 22 de kilometri și să confirme ceea ce noi credem că știm deja. Și ceea ce credem că știm deja nu e numai pe bază de păreri, acolo sunt detectori care măsoară deplasarea versanților. Domnul secretar de stat lucrează la un raport tehnic care se bazează pe numere, nu pe impresii și care va arăta exact ce se va întâmpla acolo. Vom declanșa și acest proces de expertiză independentă. Când vom da drumul la circulație vrem să fim siguri că va fi în condiții de siguranță maximă”, a declarat ministrul Sorin Bușe.

Întrebat dacă mai există alte puncte nevralgice pe lotul III al autostrăzii Orăștie-Sibiu, ministrul a spus că mai sunt câteva puncte, însă acestea sunt considerate minore.

”Pe acest tronson, după câte ştim, nu, nu există multe puncte nevralgice. Mai există puncte pe care noi le considerăm minore”, a conchis Sorin Bușe.

Ministrul Transporturilor s-a aflat, joi, în județele Cluj și Alba pentru a verifica stadiul lucrărilor la Autostrada Sebeș-Turda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea