Rămâi conectat

Politică Administrație

Cioloș: Nu există majoritate parlamentară pentru modificarea legii electorale pentru alegerile locale și legislative

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică, la Digi 24, că pentru a modifica legile electorale trebuie să existe susținere politică, iar, în acest sens, a constatat că nu ar exista o majoritate parlamentară.

„În primul rând, pentru a modifica legea electorală, cred că e important să existe o susținere politică, o majoritate politică în Parlament. Nu mi se pare legitim ca un Guvern să schimbe legi electorale prin ordonanțe de urgență. Nu cred că ar fi onest și nu cred că e democratic acest lucru, mai ales un Guvern tehnocrat să modifice legi electorale prin ordonanțe de urgență”, a declarat Dacian Cioloș.

Premierul a adăugat că modificarea legilor electorale trebuie făcută cu susținerea partidelor.

„Deci, astfel de modificări trebuie făcute în coordonare cu partidele politice și cu majorități în Parlament. Din discuțiile pe care le-am avut în Parlament, nu am constatat că ar exista o majoritate acum pentru a modifica legi electorale pentru alegerile din primăvară și din toamnă. Pe de altă parte, dacă Guvernul s-ar angaja acum la astfel de pregătiri de modificări de legi și să înceapă să negocieze cu Parlamentul fără certitudinea că va avea o majoritate, riscă să piardă cel puțin jumătate din mandat pe un astfel de proiect fără certitudinea că va reuși. Și eu cred că acest Guvern poate să performeze pe alte elemente care sunt la fel de importante în reforma statului, cum ar fi modificarea legilor electorale. Cred că e la fel de important să avem o clasă politică în care oamenii să aibă încredere, să avem și o administrație performantă în care oamenii să aibă încredere și cred că aici putem să ne concentrăm și să obținem rezultate bune până la sfârșitul mandatului”, a explicat premierul, citat de Agerpres.

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea