Rămâi conectat

Politică Administrație

Cioloș, la Alba Iulia: Legea dării în plată poate să arunce în aer sistemul bancar dacă nu e bine gândită

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea dării în plată ”poate să arunce în aer sistemul bancar dacă nu este gândită bine” și ar trebui să vizeze cazurile sociale, și nu să rezolve ”problemele speculatorilor imobiliari”, a spus, luni, la Alba Iulia, premierul Dacian Cioloș.

Ciolos la Alba Iulia01  

”Mie mi se pare în primul rând că această lege (n.r. Legea dării în plată) trebuie nu doar declarativ, ci și faptic să vizeze cazurile sociale. Deci acele situații în care creditorii au luat un credit de la bacă să-și cumpere o casă, un apartament în care locuiesc și atunci când au probleme de rambursare să nu fie în situația de a scoate familia în stradă. Nu cred că această lege, sub acoperirea declarativă a cazurilor sociale să rezolve problemele speculatorilor imobiliari care au luat credite de milioane sau zeci de milioane de euro să cumpere imobiliare, sau să investească în imobiliare, și acum văd că nu le mai funcționează piața și să arunce în aer sistemul bancar ca să-și rezolve problemele”, a spus Cioloș.

Destabilizarea sistemului bancar va avea repercusiuni negative tot asupra populației, a celor ”care iau credite de la bănci”, respectiv a celor ”care își țin banii în bănci”, a explicat premierul.

”Când luăm o decizie trebuie să ne gândim care e impactul pe termen scurt, dar și pe termen lung. Aici am avut o discuție cu băncile foarte deschisă și foarte clară. Băncile au făcut anumite greșeli în trecut și acum plătesc prețul acestor greșeli și acestei imobilități sau rigidități în modul de a aborda anumite situații, însă pe de altă parte e important pentru economia României și pentru clienții băncilor să avem stabilitate în sistemul bancar. O lege ca și aceasta poate să arunce în aer sistemul bancar dacă nu e gândită bine, dar încă o dată, eu susțin legea dării în plată, dar ea trebuie să vizeze într-adevăr cazurile sociale și asta presupune că e nevoie să fie țintită spre aceste cazuri. Decizia e a Parlamentului”, a arătat Cioloș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea