Cioloș a cerut îmbunătățirea aplicației ”Inspectorul Pădurii” în urma unei sesizări făcute pe Facebook

Prim-ministrul Dacian Cioloș a afirmat că a cerut Ministerului Mediului și Ministerului Afacerilor Interne să găsească soluții pentru îmbunătățirea aplicației „Inspectorul Pădurii”, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, pentru a fi eliminate slăbiciunile acesteia.

padure lemnPremierul a reacționat în urma unei postări pe Facebook a lui Adrian Chiriță, referitoare la un camion cu lemn din Bucovina, care inițial a apărut în aplicația „Inspectorul Pădurii” ca fiind neînregistrat, iar după ce au fost sesizate autoritățile, transportul a apărut în aplicație ca fiind înregistrat.

ELIT

„În urma postării domnului Adrian Chiriță, am solicitat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Mediului să verifice situația. Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare și codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obținute cu puțin timp înainte de controlul poliției, la vederea echipajului de poliție. Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilități, existând încă loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioară a avizului de însoțire, într-un interval orar de 12 ore. Astfel, pe distanțe scurte, poate exista posibilitatea efectuării mai multor transporturi de material lemnos, cu cantități identice, prin utilizarea acelorași documente. În plus, accesul la rețeaua de telefonie/date al mobilului pe care se generează codul online poate fi restricționat în mod deliberat, până în momentul apropierii unei activități de control. Am cerut Ministerului Mediului ca împreună cu Ministerul de Interne să găsească rapid soluții pentru îmbunătățirea sistemului actual, pentru ca astfel de slăbiciuni să fie eliminate”, a scris premierul Cioloș, sâmbătă, pe Facebook.

Prim-ministrul a mai spus că având în vedere aceste aspecte, Inspectoratul de Poliție Suceava și Garda Forestieră Suceava verifică și activitatea comercială a societății deținătoare a vehiculelor respective.

Mihail David - 2020

„Îi mulțumesc domnului Chiriță pentru spiritul civic și pentru implicare și vă asigur că lucrurile semnalate nu vor rămâne fără urmări pentru cei care încalcă legea. Aplicația Inspectorul Pădurii a fost lansată în testare timp de o lună de zile tocmai pentru a primi feedback de la cetățenii care o utilizează și pentru a o îmbunătăți. Avem în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră și de al celor cărora le pasă de pădurile noastre”, a spus Cioloș.

Aplicația „Inspectorul Pădurii”, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, poate fi descărcată începând din 19 iulie de orice persoană direct pe smartphone-urile cu sistem de operare Android, după cum a anunțat, la momentul respectiv, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, într-o conferință de presă.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Hotii 1 august 2016 at 14:40

Corect si normal ar fi ca echipajele de politie si cei de la ISCTR, sa verifice macar periodic strazile pe care se stie ca se abat hotii de lemne, ocolind rutele aflate sub control. Locuitorii str Mircea cel Mare din Sebes de exemplu, sunt sub terorarea camioanelor de mare tonaj are le strica casele si linistea zi si noapte. Au fost facute plingeri, au fost controale care au confiscat camioane cu lemne, au fost montate restrictii de tonaj si viteza dar apoi au fost date jos, de parca cineva era partasul pe fata al hotilor. Toti cei responsabili se feresc si se fac ca nu vad ! RUSINOS SI COMPLICE !

Verdet 1 august 2016 at 16:50

Anaf trebuie sa munceasca pentru a-i prinde, nu sa intre in magazine de familie si sa-i falimenteze pentru cativa zeci de lei cat castiga pe zi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...