Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cine sunt cei PATRU liberali aflați ÎN CĂRȚI pentru șefia Camerei Deputaților: Florin Roman, printre numele vehiculate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cine sunt cei PATRU liberali aflați ÎN CĂRȚI pentru șefia Camerei Deputaților: Florin Roman, printre numele vehiculate

Liberalii au discutat cel puţin patru variante de propuneri pentru şefia Camerei Deputaţilor în locul lui Ludovic Orban, au declarat surse din conducerea partidului pentru News.ro.

Potrivit acestora, două dintre variante ar fi Robert Sighiartău, fostul secretar general al PNL, sau Lucian Bode, actualul ministru al Afacerilor Interne. De asemenea, sunt vehiculate şi numele Ralucăi Turcan, actuala ministră a Muncii, care oricum şi-ar putea pierde portofoliul, dar şi cel al lui Florin Roman, în prezent vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, impus de tabăra Cîţu încă înainte de congres.

Surse din PNL au explicat pentru News.ro că premierul Florin Cîţu nu va oficializa demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei până după moţiunea de cenzură, scrie News.ro.

”Îl vom lăsa să conducă şedinţa de plen în care se va vota moţiunea împotriva guvernului PNL ca să vadă toată lumea cine este Orban”, au precizat sursele citate. Florin Cîţu mai are la dispoziţie o săptămână să depună demisia lui Orban, în caz contrar fostul lider PNL precizând că o va depune el însuşi. Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat lunea trecută că şi-a depus la partid demisia de la conducerea Camerei, avertizând că, în cazul în care, într- o perioadă de maximum 15 zile, nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, şi-o va depune personal.

”Astăzi (luni – n.r.) am trimis la partid demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, aflată la dispoziţia preşQedintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere. Nu am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi dat demisia de la Cameră, cel mai probabil în situaţia politică în care ne găsim, ar fi putut ajunge preşedinte al Camerei Deputaţilor un PSD-ist şi nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziţia domului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-o perioadă de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, mi-o voi depune eu personal”, a declarat Orban.

El a subliniat că este o decizie irevocabilă, pe care o va pune în practică.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea