Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cinci motive să votezi în 10 iunie UNPR şi Vasile Marius Crişan la Primăria Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O democraţie profundă şi coerentă
Pe fondul scăderii prezenţei la vot, ultimele alegeri parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale au consacrat practici ilicite precum cumpărarea voturilor ca la piaţă sau votul multiplu, într-o complicitate largă a partidelor politice, care alterează profund mecanismele de funcţionare democratică a instituţiilor. UNPR propune: pedepsirea penală fermă a oricărei încercări de intimidare şi influenţare ilegală a votului, verificarea strictă a surselor de finanţare a partidelor politice, introducerea votului electronic, a buletinelor de vot înseriate, reintroducerea sistemului electoral proporţional care evită pierderea voturilor minoritare, reducerea numărului de parlamentari concomitent cu clarificarea raporturilor de putere între Parlament şi Executiv.
Statul progresist în slujba cetăţeanului
UNPR militează pentru un stat implicat, care are capacitatea strategică de a valorifica echilibrat forţele globalizării în vederea creşterii nivelului de trai. UNPR nu promovează conceptul unui stat hiper-intervenţionist, dar nici nu poate accepta un stat minimal, timid, controlat de interese particulare, corupte, exploatat de grupuri de interese ilicite, care îşi pierde treptat pârghiile de garantare a dezvoltării armonioase. UNPR propune depăşirea discursului utopic-populist şi înlocuirea sa cu o abordare progresistă, pragmatică. Statul nu poate fi generos dacă nu are bani. Principii generoase fără asigurarea resurselor nu înseamnă decât minciuni electorale.
Capitalul uman
Competitivitatea României şi nivelul de trai al generaţiilor prezente şi viitoare sunt direct legate de gradul de pregătire a resursei umane şi racordarea acestei pregătiri la domeniile de vârf ale ştiinţei şi tehnologiei. UNPR propune ca reforma curriculară pentru ciclul preuniversitar să pună un accent mai mare pe domeniile reale: ştiinţe, matematici, informatică, tehnologie. Tot UNPR susţine crearea unui fond special „Ştiinţă şi Tehnologie” dedicat finanţării burselor pentru studenţii merituoşi şi a proiectelor de cercetare universitară din domeniile tehnologiei de vârf. În viziunea UNPR, statul are obligaţia de a asigura servicii medicale de înalt nivel pentru toată populaţia, fără excepţie. Sunt necesare un control drastic al modului în care sunt cheltuite resursele existente şi eliminarea blocajelor care limitează utilizarea pe scară largă a tehnicilor medicale de ultimă oră în sistemul sanitar românesc.
Oportunităţi economice
UNPR militează pentru investiţii pe termen lung ale statului, care stimulează creativitatea şi inovaţia ca noi puncte de atracţie ale economiei româneşti. UNPR militează pentru crearea unei Bănci Naţionale pentru Infrastructură, alimentată cu fonduri de la stat, care să investească în proiecte de creştere economică. Creşterea capacităţii de absorbţie a fondurilor comunitare prin dezvoltarea spiritului antreprenorial şi formarea resurselor umane din administraţia publică reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea economică locală şi regională.
Energie curată într-un mediu sănătos
În viziunea UNPR, degradarea accelerată a mediului şi efectele schimbărilor climaterice trebuie tratate ca probleme prioritare care afectează sănătatea fizică şi securitatea naţională. Orice decizie economică, orice decizie legată de dezvoltarea infrastructurii, de modificarea sistemului de taxe şi impozite, orice reglementare a statului trebuie concepută după un şablon standard care tratează explicit subiectul din punctul de vedere al ecologiei. Pe fondul diminuării rezervelor exploatabile de petrol, gaze naturale şi uraniu, UNPR susţine valorificarea potenţialului României în ceea ce priveşte dezvoltarea energiilor regenerabile. UNPR susţine adoptarea unui sistem naţional de bonusuri fiscale pentru toţi agenţii economici care îndeplinesc criteriile maximale de protecţie a mediului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea