Rămâi conectat

Curier Județean

Cinci grădinițe din Alba Iulia ar putea avea camere saline prin bugetarea participativă: Care sunt beneficiile pentru cei mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cinci grădinițe din Alba Iulia ar putea avea camere saline prin bugetarea participativă: Care sunt beneficiile pentru cei mici

Un proiect derulat prin Bugetarea Participativa ediția 2022 propune amenajarea de camere saline în incinta a 5 grădinițe cu program prelungit din Alba Iulia. De proiect ar urma să beneficieze peste 1.500 de preșcolari.

Aceste camere saline propuse, vor fi dotate cu bulgări de sare și vor fi locuri unde copiii se vor juca și vor respira aerul îmbogățit cu aerosoli salini. Nu va fi un tratament propriu zis, scopul fiind menținerea sănătății și întărirea sistemului imunitar.

Camerele saline vor avea dotările necesare, respectiv un generator salin care va asigura gradul de salinitate corespunzător cu cel al unei saline naturale, precum și lampă de ultraviolete care după fiecare ședință de salinoterapie va purifica aerul din camera salină. Pereții camerelor, izolați anticoroziune, vor fi acoperiți cu bulgări de sare și vor avea gratii de lemn pentru a conferi o siguranță mărită copiilor.

Se vor amenaja și lădițe cu sare fină, unde copiii se vor juca exact ca la o groapă cu nisip, totul pentru a maximiza în cele 15-20 de minute ale unei astfel de ședințe, efectul benefic al aerosolilor salini.

Grădinițele cu Program Prelungit unde se propune amenajarea acestor camere saline sunt:

– GRĂDINIȚA nr. 11
– GRĂDINIȚA nr. 12
– GRĂDINIȚA nr. 13
– GRĂDINIȚA nr. 16
– GRĂDINIȚA „Scufița ROȘIE”.

„Prin acest proiect, derulat prin Bugetarea Participativa ediția 2022, ne propunem crearea unor #CAMERE_SALINE în incinta a 5 grădinițe cu program prelungit din Alba Iulua, cu cei mai mulți preșcolari înscriși, peste 1.500, aceștia fiind și principalii beneficiarii ai acestor mici saline! Terapia micuților, cu aerosoli salini, reactivează sistemul imunitar, le crește rezistența la stres și îi protejează de infecții, reducându-se astfel perioada de absentare de la grădinițe pe motiv de răceli, bronșite, infecții ale aparatului respirator.

În Ungaria de exemplu, nu există grădiniță în mediu urban fără o astfel de cameră salină. Și Ungaria nu deține zăcăminte de sare de dimensiunea și calitatea celor din România, unde încă de pe vremea romanilor existau saline renumite în Transilvania. . Succesul proiectului va putea genera înființarea de camere saline, în anul următor, la TOATE grădinițele din orașul nostru, ALBA IULIA!”, au transmis cei de la Grădiniță cu Salină, pe Facebook.

Camera salină aduce beneficii pentru copii prin faptul că sprijină sistemul respirator, crește imunitatea, previne alergiile, previne apariția virozelor, pe lângă multe altele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea