Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cinci ghiduri de finanțare, în valoare de peste jumătate de milion de euro, lansate pentru tineri și șomeri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, s-au lansat 5 ghiduri de finanțare, în valoare de 551 de milioane de euro, pentru proiecte de reducere a șomajului și creșterea ocupării tinerilor. Este cel mai mare pachet de măsuri finanțat din fonduri europene destinat îmbunătățirii situației de pe piața muncii. Vizează inserția tinerilor între 15 si 24 de ani care nu au slujbă și nu urmează niciun program educațional de formare dar si a șomerilor ori persoanelor inactive.

PSD, înainte de orice, are grijă de oameni! Creșterea veniturilor românilor este obiectiv strategic pentru actuala guvernare și din această perspectivă sunt vitale soluțiile de reducere a șomajului, în special în rândul tinerilor.

Este evident că, acum, în marile orașe este un deficit de forță de muncă, dar aceste resurse europene se adresează în special zonelor subdezvoltate, unde oamenii au nevoie de slujbe și unde o șansă pentru tineri o reprezintă calificarea și/sau recalificarea.

Și o prioritate, în cadrul acestui proces, este minoritatea romă, prin programe de ucenicie și calificare.

Cererile de proiecte pentru sprijinirea tinerilor au o valoare totală de 254 milioane euro, după cum urmează:

  • 94 mil. euro pentru sprijinirea inserției pe piața muncii a tinerilor șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității roma (”Viitor pentru tineri NEETs II”) din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Bucureşti-Ilfov;
  • 57 mil. euro pentru sprijinirea inserției pe piața muncii a tinerilor șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității roma (”Viitor pentru tineri NEETs I”) din regiunile Centru, Sud-Est și Sud Muntenia;
  • 103 mil. euro pentru ”Scheme naționale – programe de ucenicie și stagii I pentru tinerii din regiunile Centru, Sud-Est şi Sud Muntenia”.

Apelurile care vizează celelalte categorii de șomeri și persoane inactive au o valoare totală de 297 milioane euro, din care:

  • 206 mil. euro pentru ”Scheme naționale – programe de ucenicie și stagii pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural”.
  • 91 mil. euro pentru ”Subvenţionarea locurilor de muncă și acordarea de prime de mobilitate pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural” (prima de încadrare, prima de instalare, prima de relocare, prima de activare).

Cu deferență,

Ioan Dîrzu

Deputat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea