Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cinci firme din Alba, prinse cu muncitori „la negru”. O plângere penală şi amenzi de 80.000 de lei aplicate de inspectorii ITM

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cinci firme din Alba au fost depistate săptămâna trecută de inspectorii ITM cu muncitori la „negru”. Pentru o societate comercială din Şard a fost formulată plângere penală, pentru că a primit la muncă mai mult de 5 persoane fără forme legale de anagajare, iar la celelalte 3 firme şi o persoană fizică autorizată, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 80.000 de lei. 

Faţă de  S. C. Dolce Center SRL, cu sediul în localitatea Şard, a fost formulată plângere penală la Parchet pentru că a primit la muncă 6 persoane fără forme legale de angajare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

S.C. Biamar  Great SRL Aiud – o persoană  fără forme legale de angajare – amendă în valoare de 10.000 lei;

S.C. Silago Terra SRL Feneş – o persoană fără forme legale de angajare – amendă în valoare de 10.000 lei;

S.C. Carpimex SRL Şugag – o persoană fără forme legale de angajare – amendă în valoare de 10.000 lei;

P.F.A. Anca Vasile „Elena” – cinci persoane fără forme legale de angajare – amendă în valoare de 50.000 lei.

În perioada 5-9 mai 2014, inspectorii ITM  au efectuat controale la 81 de unităţi comerciale, în domeniul relaţiilor de muncă, şi au constatat 101 deficienţe. În total, au fost aplicate 18 sancţiuni în valoare de 124.300 lei, dintre care 80.000 de lei pentru munca „la negru” şi 20.000 de lei pentru netransmiterea contractelor de muncă în Revisal.

De asemenea, în domeniul sănătăţii şi securităţii  în muncă, inspectorii ITM au controlat 31 de firme şi au aplicat patru amenzi în valoare de 14.500 lei şi şase avertismente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea