Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cetățenii din Crăciunelu de Jos se vor bucura de trotuare noi: Lucrările de 900.000, lansate în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cetățenii din Crăciunelu de Jos se vor bucura de trotuare noi: Lucrările de 900.000, lansate în SEAP

Primăria din Crăciunelu de Jos a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de lucrări pentru obiectivul de investiție „Realizare trotuare în comuna Crăciunelu de Jos, județul Alba”.

Valoarea totală a investiției este de 898.781,70 de lei, fără TVA.

Trotuarele se vor amenaja începând cu km 15+443 al drumului național 14B și până la km 17+638, atât pe partea stângă cât și pe partea dreaptă, în funcție de situația concretă din teren.

Trotuarele vor avea lățimi variabile cuprinse între 0,75m și 1,50 m, înfuncție de situația concretă din teren. Suprafața totală de pavaj va fi de 6783mp.

Există totuși zone unde trotuarele se vor încadra între rigola carosabilă existentă și borduri 50 x 200 x 500 mm, pe o fundație din beton C25/30 cu dimensiunile de 0.15m x 0.25m.

Trotuarele se vor realiza în general între limitele de proprietate şi marginea rigolei carosabile existente, iar pe unele sectoare trotuarele se vor încadra pe o parte între rigola carosabilă existentă şi cealaltă parte se va încadra cu borduri prefabricate din beton de 5 x 20 cm, pe fundaţie din beton de ciment clasa C 8/10.

Structura rutieră aplicată la trotuare este constituită din:

– 6 cm strat din dale de pavaj din beton;
– 5 cm strat suport din nisip;
– 15 cm strat de fundaţie din balast stabilizat cu ciment;
– 10 cm strat de fundaţie din balast;

Scurgerea apelor meteorice de pe suprafaţa trotuarelor este asigurată prin panta transversală de 2,00 % spre gurile de scurgere corespunzătoare canalizării existente. Capacele căminelor se vor ridica, dacă situaţia din teren o impune,(adică sunt amplasate în zona de amenajare a trotuarelor), lucrare ce constituie obiect distinct. Lucrările proiectate nu afectează zonele limitrofe amprizei existente.

Lucrările proiectate nu aduc modificări defavorabile suplimentare asupra situaţiei existente a mediului înconjurător din zona de realizare a trotuarelor, se creează un mediu ambiant, un cadru favorabil sănătăţii populaţiei, creşterea gradului de confort a locuitorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea