Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cetățeni din Bangladesh, trecuți granița de o grupare din Alba. 17 inculpați în dosarul de criminalitate organizată și trafic de migranți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetățeni din Bangladesh, trecuți granița de o grupare din Alba. 17 inculpați în dosarul de criminalitate organizată și trafic de migranți

Tribunalul Alba a finalizat într-un timp record procedura de cameră preliminară într-un dosar de criminalitate organizată în care sunt judecați 17 inculpați acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Citește și: Șoferiță din Alba, AMENDATĂ pentru că a staționat 3 minute într-o zonă interzisă: Femeia i-a dat biberonul fetiței sale mici

Este unul dintre cele mai mari dosare de acest tip, din punct de vedere a numărului de persoane judecate aflat pe rolul instanțelor din România. În 15 ianuarie 2024, Tribunalul Alba a respins excepțiile formulate de doi dintre inculpați și a constatat legalitatea administrării probelor și a actului de sesizare. Încheierea nu a fost contestată.

Activitățile infracționale s-au derulat în perioada ianuarie – iunie 2023, iar dosarul a fost trimis în instanță, de către DIICOT Alba Iulia, în octombrie 2023. Persoanele inculpate provin din județele Alba și Cluj, pe listă aflându-se și un cetățean din Somalia și unul din Bangladesh, dar și o femeie.

Gruparea a fost destructurată în iunie 2023, când trei bărbați din Alba Iulia au fost surprinși în flagrant în timp ce transportau șase cetățeni din Bangladesh pentru a fi scoși din țară.

Cei șase migranți ar fi fost preluați din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuți fraudulos frontiera de stat, urmând a ajunge pe teritoriul Austriei, contra a 3.000 de euro/migrant. În anul 2022, cele trei persoane depistate în flagrant delict, împreună cu alte patru persoane, tot din județul Alba, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Citește și: Bărbat de 50 de ani, din județul Alba, urmărit internațional pentru trafic de persoane și de minori. A fost prins de polițiști într-o localitate din Spania

Cuști metalice amplasate sub șasiu

În 3 august 2023 au fost efectuate noi percheziții domiciliare. Zece persoane au fost arestate preventiv. Un grup de 14 dintre inculpați locuiesc în Alba, respectiv în Alba Iulia, unii fără forme legale, iar unul singur este din București.

„În perioada ianuarie – iunie 2023, inculpații au desfăşurat activităţi de racolare, îndrumare, transportare şi adăpostire a mai multor migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Ungaria, pentru a obţine foloase patrimoniale importante. Totodată, pe durata transporturilor, migranţilor le-ar fi fost pusă în pericol viaţa şi sănătatea, întrucât aceştia ar fi fost adăpostiţi în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor”, se menţionează în rechizitoriul DIICOT.

Anchetatorii au realizat interceptări și au obținut probe și în urma perchezițiilor informatice ale telefoanelor ridicate de la membrii grupării.

În cadrul grupării, fiecare avea un rol bine determinat. Unii furnizau migranți, fiind implicaţi în activităţi de racolare și îndrumare, în timp ce alții se ocupau cu adăpostirea acestora și organizarea transportului, iar alții erau șoferi.

În total, au fost documentate peste 20 de transporturi de migranți. Destinația finală a acestora era Germania. Dosarul va intra în perioada următoare în faza de judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea