Rămâi conectat

Actualitate

Certificatul verde va deveni obligatoriu pentru toți angajații din Italia. Cei care nu îl prezintă vor pierde bani din salariu încă din prima zi de absență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Certificatul verde va deveni obligatoriu pentru toți angajații din Italia. Cei care nu îl prezintă vor pierde bani din salariu încă din prima zi de absență

Italienii care nu prezintă certificatul verde la locul de muncă vor suferi o „tăiere” din salariu, chiar din prima zi de absență nejustificată. Această măsură este valabilă atât în cazul angajaților din sectorul public, cât și în cazul celor din privat.

23 de milioane de angajați italieni trebuie să prezinte certificatul verde, prin care demonstreză că sunt vaccinați, testați sau au avut COVID, atunci când merg la muncă. Dacă nu îl au, se consideră că lipsesc nemotivat de la serviciu.

Singurii care vor fi suspendați dacă nu prezintă certificatul verde sunt angjații din cadrul școlilor, potrivit Corriere della Sera.

Certifficatul verde poate fi obținut la 14 zile după prima doze de vaccin sau imediat după administrarea celei de-a doua doze. Poate fi obținut și după efectuarea unui test antigen, valabil 48 de ore, sau PCR, valabil 72 de ore. Certificatul verde obținut după vaccinare are o durată de 12 luni, iar pentru cei care au trecut prin boală, dar nu au fost vaccinați, valabilitatea este de 6 luni.

Guvernul a impus prețuri fixe pentru teste: 15 euro pentru adulți, 8 euro pentru minori. Pentru persoanele vulnerabile, testele PCR sau antigen sunt gratuite.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea