Rămâi conectat

Cultură Educație

Cercetători de prestigiu, academicieni şi profesionişti în domeniu, la Conferinţa Internaţională „Ingineria Mediului şi Dezvoltarea Durabilă” de la UAB

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

universitatea 1 decembrie 1918Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia împreună cu Asociaţia Balcanică a Mediului din Grecia (B.EN.A.) şi Institutul de Economie Naţională al Academiei Române, au organizat în perioada 23-25 mai 2013, cea de-a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltarea Durabilă”.

Ceremonia de deschidere a lucrărilor ştiinţifice ale Conferinţei Internaţionale a avut loc în data de 23 mai 2013, ora 10.00, urmată de Ceremonia de acordare a distincţiei Doctor Honoris Causa Domnului Profesor universitar doctor Triantafyllos Albanis, Rectorul Universităţii din Ioannina, Grecia, apreciind astfel activitatea deosebită a domnului profesor, centrată pe studiul chimiei mediului.

 Conferinţa a continuat cu susţinerea a trei prezentări plenare de către Domnul Professor universitar doctor Fokion Vosniakos, Preşedintele Asociaţiei Balcanice a Mediului, Grecia, pe tema poluării aerului, a Domnului Academician Profesor universitar doctor Gheorghe Zaman, Directorul Institutului de Economie Naţională al Academiei Române, pe tema contribuţiei instrumentelor structurale europene la dezvoltarea sustenabilă a ţării noastre şi a Domnului Profesor universitar doctor Ashok Vaseashta (SUA) cu o prezentare deosebită pe tema monitorizării contaminării mediului cu tehnologii inovative.

 Programul primei zile, precum şi a celei de-a doua, a continuat cu prezentări ale lucrărilor ştiinţifice ale participanţilor în cadrul secţiunilor Dezvoltare durabilă şi protecţia mediului, Siguranţă alimentară şi calitatea produselor, Integrare europeană şi economie de piaţă,  Agricultură, energie şi monitorizarea mediului, Ingineria mediului şi management, Prevenirea şi controlul integrat al mediului, Practici şi experienţe în domeniul sustenabilităţii şi Identificarea de noi direcţii de acţiune.

 În cadrul acestor secţiuni au fost susţinute 170 de lucrări, prezentate oral sau sub formă de poster. În cadrul conferinţei au participat peste 200 de persoane: cercetători de prestigiu, cadre didactice din mediul academic, profesionişti în domeniul protecţiei mediului şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai autorităţilor locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea