Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Centrul Lynda Morales (Porto Rico), transfer exotic la Volei Alba Blaj, campioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, tripla campioană a României, a reuşit achiziţionarea voleibalistei Lynda Morales, fostă internaţională a statului Porto Rico, ce acoperă, la cererea expresă a antrenorului Darko Zakoc, poziţia de centru.

Jucătoarea în vârstă de 29 de ani, fostă componentă a echipei naţionale a statului situat în Marea Caraibilor, cu care a participat la Campionatul Mondial 2014 şi la Jocurile Olimpice 2016, va ajunge la Blaj la finele săptămânii, iar echipa din “Mica Romă” a demarat procedurile pentru ca nou-venita, ce va purta numărul 17 pe tricou, să poată fi inclusă în efectivul cu care se va aborda meciul din Champions League, din Polonia, de săptămâna viitoare, cu Developres Rzeszow. Lynda Morales (1,88 m şi 74 kg) s-a născut în SUA, pe 20 mai 1988 (Glendale, California) este cetăţean american şi se află în faţa primei experienţe în Europa, după ce, până acum, a mai evoluat la formaţii din Porto Rico şi Filipine. “Prin acest transfer am reuşit să acoperim şi postul de centru, unde aveam numai două soluţii. Sperăm la Lynda să se integreze rapid în angrenajul echipei şi să ne ajute în îndeplinirea obiectivelor”, a declarat Vladimir Bacşiş, directorul general al clubului CSM Volei Alba Blaj. Lynda Morales le va avea contracandidate în lupta pentru titularizare pe Mariana Aquino şi Nneka Oniejekwe, anunţându-se o concurenţă acerbă, în condiţiile în care ultima a fost desemnată recent cea mai bună jucătoare din România în anul 2017.

Volei Alba Blaj îşi întăreşte efectivul în dorinţa de a depăşit etapa grupelor Champions League, recenta achiziţie fiind al doilea transfer din ultima perioadă, după cel al extremei sârbe Aleksandra Crnčević, care a debutat în partida câştigată cu Volero Zurich, din startul Grupei A a Champions League, scor 3-1, la Sibiu. În acelaşi timp, CSM Volei Alba Blaj s-a despărţit de Renata de Andrade Maggioni. Cele două părţi au convenit, de comun acord, să rezilieze înţelegerea scadentă la finele acestei stagiuni, mutarea fiind cauzată în principal de problemele medicale ale voleibalistei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea