Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Centrala termică CT24, din centrul municipiului Alba Iulia, va fi DEMOLATĂ: Locuri de parcare și scuaruri verzi, construite în locul ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrala termică CT24, din centrul municipiului Alba Iulia, va fi DEMOLATĂ: Locuri de parcare și scuaruri verzi, construite în locul ei

Centrala termică CT24, din centrul municipiului Alba Iulia, va fi demolată. În locul ei, administrația locală va amenaja parcări și scuaruri verzi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”În locul centralei, după demolare, Primăria Alba Iulia va face parcări și scuaruri verzi. Terenul a fost solicitat și de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, dar momentan am optat pentru această soluție. Vom vedem, în viitor, dacă din punct vedere urbanistic se poate face și altceva”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Gabriel Pleșa, primarul municipiului.

Centrala termica CT24, construită în anul 1984 a deservit blocurile de locuințe din zonă, de pe strada Federic Mistral și strada Iuliu Maniu. Conform extrasului de carte funciară nr. 90137, este întăbulată în proprietatea domeniului public al municipiului Alba Iulia, având suprafața construită la sol de 253 mp.

După debranșarea locatarilor de la rețeaua termică centralizată, clădirea nu a mai fost folosită în scopul în care a fost inițial construită. În anul 2012, clădirea împreună cu instalațiile au fost date în administrarea Tribunalului Alba la cererea acestora.

Datorită costurilor mari de exploatare și întreținere a echipamentelor și rețelelor termice și a stării de degradare a acestora, Tribunalul Alba, a investit într-o centrală termică proprie, astfel, în luna octombrie 2023 au renunțat la administrarea centralei termice CT24 și clădirea împreună cu instalațiile aferente au fost predate Primăriei municipiului Alba Iulia.

Din acea dată, centrala termică și-a pierdut complet utilitatea, starea de degradare accentuându-se, neputând fi utilizată nici în alte scopuri. Menționăm, de asemenea, conform prevederilor H.G. nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe, durata normală de funcționare a fost depășită, în consecință, conform art. 361 alin. 3 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, imobilul îndeplinește condiția încetării uzului sau interesului local.

Potrivit art. 1 din Ordonanța de Guven nr. 112/2000 pentru reglementarea procesului de scoatere din funcțiune, casare și valorificare a activelor corporale care alcătuiesc domeniul public al unităților administrativ-teritoriale, activele corporale care alcătuiesc domeniul public al unităților administrativ-teritoriale de natură mijloacelor fixe, cu durata normală de utilizare consumată sau neconsumată, a căror menținere în funcțiune nu se mai justifică, se scot din funcțiune, se valorifică și se casează în condițiile ordonanței.

Totodată, conform art.2 al aceluiași act normativ, se impune trecerea centralei termice din domeniul public al municipiului Alba Iulia în domeniul privat al acestuia.

Sumele obținute în urma demolării și valorificării produselor rezultate se fac venit la bugetul local al municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea