Rămâi conectat

Politică Administrație

Celebra „copie legalizata” o sa dispară – proiect al Guvernului Cioloș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Celebra „copie legalizata” o sa dispara, impreuna cu o multime de alte hartii care erau obligatorii in procesul birocratic, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.  

Ciolos la Alba Iulia01Intr-un interviu pentru Republica.ro, ministrul a declarat ca va fi adoptat un pachet legislativ care va taia majoritatea hartiilor inutile semnalate de cetateni pe maisimplu.gov.ro. „Singura abordare pe care o recomand eu este sa facem de sus in jos, cu forta si intr-un fel de Blitz Krieg. Printr-un pachet legislativ care sa taie majoritatea hartiilor semnalate de cetateni pe maisimplu.gov.ro”, afirma el.

El a precizat ca pachetul legislativ este pe circuitul de avizari si spera sa intre in sedinta de Guvern in aceasta luna.

„Premierul Ciolos le-a amintit din nou agentiilor ca exista acest pachet, le-a cerut sa dea avize si le-a spus: Chiar daca nu sunteti de acord cu ele, vreau sa vad acest pachet legislativ pe masa Guvernului. Avizul poate sa fie si negativ”, a explicat Cristian Ghinea.

„Cred ca face parte din mandatul generatie noastre sa slabim controlul aberant al statului. Debirocratizarea trebuie sa fie un proces permanent, pentru ca birocratizarea in sine nu a fost gandita de cineva, daca vreti o metafora este cea a buruienilor. Daca statul nu este controlat de cetateni, statul se extinde ca balariile intr-un lan. Asta este tendinta lui si tendinta oricarui omulet din sistem este sa se acopere cu o noua hartie, de sef, de Curtea de Conturi”, a mai spus ministrul, in interviul pentru Republica.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea