Rămâi conectat

Politică Administrație

Cele mai puternice firme din Alba se implică în proiectul consiliului județean -Școala profesională germană Kronstadt

Bogdan Presecan

Publicat

în

Școala profesională germană Kronstadt din Brașov reprezintă un proiect model pe care Consiliul județean Alba în parteneriat cu primăria Alba Iulia și companii cu profil tehnic urmează să îl implementeze și în județul nostru.

Cele mai puternice și serioase societăți din Alba din domeniile industriei componente pentru construcția de mașini, industria prelucrării metalelor, industria alimentară, industria prelucrării produselor primare, industria prelucrării lemnului/mobilei  – SC Transavia, SC Star Transmission, SC Supremia Grup, Holzindustrie Scweighofer si Schosswender, SC Nova Grup Cugir, SC Techno Plast Cugir, SC VCST Alba Iulia, SC Saturn Alba Iulia, SC IPEC, SC Apulum, SC Mobel  – au răspuns pozitiv la apelul consiliului județean în ceea ce privește proiectul Kronstadt și reprezentanți ai săi se vor deplasa miercuri 24 aprilie, la Brașov, acolo unde proiectul funcționează deja.

În luna ianuarie a.c. vă prezentam conceptul școlii profesionale Kronstadt – o școală în care toți elevii vor fi bursieri și vor avea loc de muncă asigurat la absolvire, un proiect pilot la nivel national implementat de curând la Brașov, în urma unui parteneriat intre administratia publică, mai multe firme private germane si mixte și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ). Ideea a fost lansată de Florin Roman vicepreședinte la Consiliul Județean Alba, căruia Werner Braun consilier municipal in Brasov și inițiatorul proiectului pilot i-a relatat despre succesul acestei ințițiative a administrației locale.

“Ca urmare a întalnirii de la Alba Iulia in care am anuntat ca CJ Alba impreuna cu primaria Alba Iulia si cu agentii economici suntem foarte interesati de implementarea scolii profesionale germane de tip Kronstadt, pentru 24 aprilie am stabilit deplasarea la Brasov, acolo unde proiectul functioneaza, impreuna cu agentii economici interesati”, a declarat Florin Roman.

Marele avantaj al acestei scoli este ca pe langă o meserie știută si 400 de lei timp de doi ani, absolventul primeste si un atestat recunoscut in Romania, dar și in Germania in cazul Brasovului. Alt avantaj este ca absolventul are prioritate la angajare si practic are un loc de munca asigurat. Totodata se pune accent pe limba straina din tara de provenienta a agentului economic. Principiul este simplu: elevul scolarizat primeste timp de doi ani o bursa de 400 de lei, din care 200 lei de la stat si alti 200 de lei de la consortiul de investitori, interesati de forta de munca calificata. Se pune accent pe practica, adica in primul an se face practica la agentul economic in proportie de 60 la suta, iar in al doilea an in proportie de 75 la sută..

Proiectul ar putea deveni realitate și în județul Alba până la sfârșitul anului.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare