Rămâi conectat

Actualitate

Cele mai ciudate superstiții la români: Când va veni sfârșitul lumii după vorbele bătrânilor

Adela Spătar

Publicat

în

Din moși strămoși superstițiile au fost un punct de referință pentru oameni. Și în zilele noastre acestea încă determină acțiunile multor persoane. Românii au de asemenea superstițiile lor, care sunt respectate de multe ori cu sfințenie, chiar dacă sunt ciudate.

Superstiţiile au însoţit fidel omenirea încă de la începuturile sale pierdute în adâncul istoriei. Nici în prezent, superstiţiile nu dau înapoi, ci din contră supravieţuiesc şi se adaptează în cele mai diverse şi neaşteptate moduri.

Unele dintre superstiţii sfidează raţiunea, altele par de-a dreptul scandaloase şi de neacceptat, unele sunt nevinovate şi deseori amuzante, în timp ce altele oripilează în mod direct şi fără menajamente.

O veche vorbă spune că „Sfârşitul Lumii va veni când vor fi crâşme la toate marginile de drum, moşnegii vor lua de neveste fete tinere, iar babele vor lua de soţi bărbaţi tineri”

Cele mai ciudate superstiţii la români:

În unele părţi din România se crede că dacă apare vreun păduche pe fruntea unui om care boleşte la pat, acela nu va trăi mult.

Tot la noi în ţară se crede că nu este bine sa se tăia unghiile copilului mic, până ce acesta împlineşte vârsta de un an, căci altfel devine hoţ când va creşte.

La români se crede că atunci când visezi urs, are să dea norocul peste tine.

Dacă te mănâncă palma, este semn că vei primi bani.

O veche superstiţie spune că nu este bine să te căsătoreşti în luna mai, altfel mariajul nu va ţine nici măcar un an de zile.

Nu trebuie să deschizi umbrela în interiorul casei, căci acest gest ar atrage ghinionul.

La români exista pe vremuri interdicţia de a omorâ orice fluture intrat ziua în casă, căci se credea că acela este sufletul unui copil omorât.

Se crede că croncănitul ciorilor anunţă mari nenorociri.

La români se credea că niciu bogat nu va intra în Rai, căci „nimeni nu poate să o boierească în amândouă lumile”.

Din popor se spune că nu e bine să rămâi fără sare în casă, întrucât acest fapt aduce ghinion.

Pentru a nu alunga norocul, românii cred că nu e bine să fluieri în casă.

sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

20 de elevi vor învăța fără profesor: Inteligența artificială (AI) va prelua rolul acestora. Unde se deschide școala viitorului

Ziarul Unirea

Publicat

în

20 de elevi vor învăța fără profesor: Inteligența artificială (AI) va prelua rolul acestora. Unde se deschide școala viitorului David Game College, o școală privată din Londra, va face un pas îndrăzneț în viitorul educației. Luna aceasta va deschide prima clasă din Regatul Unit în care inteligența artificială (AI) va prelua rolul profesorilor umani, notează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea