Rămâi conectat

Actualitate

Cel mai mic număr de nașteri din ultimii 7 ani în România: Câți nou născuți s-au înregistrat în primele 8 luni ale anului 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul nou-născuților din anul 2020 este cu 17.170 mai mic decât cel din aceeași perioadă a anului trecut, când în primele 8 luni se născuseră 131.101 copii.

Nașterile din perioada primelor 8 luni nu au motive să fie influențate de actuala criză sanitară și economică, conceperea copiilor născuți în perioada analizată având loc cu circa 40 de săptămâni înainte (durata unei sarcini la termen). Copiii născuți în intervalul ianuarie-august 2020 au fost concepuți în perioada mai-decembrie 2019.

Pentru a ilustra impactul acestei scăderi asupra sistemului de educație, diferența de 17.170 de copii între generația născută în același interval din 2019 și 2020, înseamnă peste 686 de clase/grupe de grădiniță de câte 25 de copii fiecare, mai puține față de câte ar fi formate din copiii născuți în aceeași perioadă, ianuarie-august, dar cu un an mai devreme.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mircea Geoană, va fi decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos” pentru activitatea în slujba Alianței Nord- Atlantice

Bera Larisa

Publicat

în

Mircea Geoană, va fi decorat cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos” pentru activitatea în slujba Alianței Nord- Atlantice Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va fi decorat marți, 10 septembrie, cu Ordinul NATO „Serviciul Merituos”, pentru activitatea în slujba Alianței Nord- Atlantice. Citește și: Luptă strânsă pentru Cotroceni: Mircea Geoană, conduce în sondaje cu 21%, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea