Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce valoare vor avea bursele de ajutor social, merit și studiu în Alba Iulia, în anul școlar 2022-2023: Proiectul, pe masa consilierilor locali

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ce valoare vor avea bursele de ajutor social, merit și studiu în Alba Iulia, în anul școlar 2022-2023: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Pe masa consilierilor locali din Municipiul Alba Iulia se află un proiect de hotărâre pentru stabilirea cuantumului burselor și numărul acestora, pentru elevii din învățământul preuniversitar din Alba Iulia.

Elevi-scoala.jpg

Acordarea de burse este justificată de necesitatea sprijinirii elevilor cu rezultate bune în procesul educaţional sau cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare, dar şi pentru sprijinirea elevilor cu probleme de sănătate sau venituri mici în familie, iar acordarea acestor burse se face cu respectarea metodologiei aflate în vigoare.

Bursele se acordă în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie.

Numărul burselor pentru fiecare categorie este stabilit în raport cu numărul burselor şcolare acordate în anii precedenţi şi în funcţie de fondurile alocate din bugetul de stat cu această destinaţie.

Propunem:

Cuantumul lunar al unei burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de pe raza municipiului Alba Iulia pentru anul şcolar 2022-2023, după cum urmează:

– burse de performanţă: 500 lei/elev/lună

– burse de merit: 200 lei/elev/lună

– burse de studiu: 150 lei/elev/lună

– burse de ajutor social: 200 lei/elev/lună

– Un număr de 2458 burse şcolare pentru elevii din învăţământul preuniversitar de pe raza municipiului Alba Iulia pentru anul şcolar 2022 – 2023, după cum urmează:

burse de performanţă – 112 burse de merit – 1040 burse de studiu – 348 burse de ajutor social – 958


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, a decedat la 76 de Ani pe patul de spital. S-a luptat cu o tumoră pe creier

Bera Larisa

Publicat

în

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, a decedat la 76 de Ani pe patul de spital. S-a luptat cu o tumoră pe creier Liderul formaţiei Phoenix, Nicu Covaci (76 de ani), a murit pe patul de spital. El era internat de aproape o lună de zile în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea