// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

“Ce sunt făşangii”, filmul realizat de elevi de la clasa de arte vizuale “Augustin Bena” Alba, pe locul I la Festivalul Internaţional “Youth Cinefest” de la Piteşti

fasangiiCursanţii Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba s-au făcut din nou remarcaţi, de această dată la un concurs internaţional. Este vorba despre elevii de la clasa de arte vizuale, care cu un filmuleţ realizat de ei despre tradiţia Făşangilor din Cetea, au reuşit să ocupe un onorant loc I  la prima ediţie a Festivalului Internaţional pentru copii şi tineret “Youth Cinefest”. Festivalul a fost organizat de Şcoala Populară de Arte din Piteşti,  acolo unde s-a şi desfăşurat la sfârşitul lunii martie.   

Concursul şi-a propus să promoveze filme de scurt metraj realizate de copii şi tineri, filme care să reflecte originalitatea şi libertatea de exprimare. Tema din acest an a festivalului a fost “Copiii din regiunea ta”.

Judeţul Alba a fost reprezentat în festival de elevi ai clasei de arte vizuale din cadrul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba cu filmul “Ce sunt Făşangii”. Echipa centrului de cultură, coordonată de Marius Moga,  a participat alături de concurenţi din România, Iran, Africa de Sud, Finlanda, Siria şi Serbia, reuşind performanţa de a aduce acasă premiul I la categoria 10-14 ani prin eleva Todoreanu Miruna. Echipa a mai fost formată din elevii Alexia Fara, Alina Crişan, Eric Szanto şi Antonio Medrea.

Filmul premiat a participat şi la proiectul european “Cetăţenie şi educaţie prin media în context european” derulat de Consiliul Judeţean Alba şi va participa şi la Festivalul Internaţional de film etnografic de Zlatna”, a precizat Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba.

FOTO: arhivă

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325