Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce se întâmplă cu cei peste 4000 de profesori care trebuiau disponibilizaţi de la 1 octombrie. Care mai este situatia salariilor până la sfarşitul anului

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Peste 4000 de angajaţi din sistemul de învăţământ urmează să fie disponibilizaţi, conform ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4884/2018”, au anunţat sindicatele din învăţământ în urmă cu câteva zile.

Totuşi, noul ministru interimar al Educaţiei a anulat acest ordin care i-ar fi lăsat pe profesori fără loc de muncă. Mai mult, se pare că s-au găsit bani de salarii până la sfârşitul acestui an, după ce sindicatele semnalaseră probleme la acest capitol.

Noul ministru interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a anulat aplicarea ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4884/2018 prin care peste 4.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ ar fi riscat să fie disponibilizaţi.

De asemenea, se pare că s-au găsit bani şi pentru plata salariilor angajaţilor din învăţământul preuniversitar până la sfârşitul acestui an, după ce FSE “Spiru Haret” atenţionase că fondurile nu sunt suficiente: „Luna noiembrie se va plăti în luna decembrie şi vom avea rectificare bugetară de la jumătatea lui noiembrie. Deci nu rămânem fără bani de salarii, suntem acoperiţi până la sfârşitul anului”, a mai declarat Valeriu Părtene, preşedintele Sindicatului Învăţământ Brăila.

Reamintim că prin ordinul 4884/2018, „Începând de ieri (1 octombrie, n.r.), inspectoratele şcolare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului şcolar. Este vorba atât personal didactic de predare, cât şi de personal didactic auxiliar şi nedidactic”, anunţa printr-un comunicat Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Sursă: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea