Rămâi conectat

Sport

Ce înseamnă descentralizarea sportivă: CS Unirea Alba Iulia şi Sala „1 Mai” – la primăria Alba Iulia, DJST – la CJ Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mult trâmbiţata descentralizare aduce modificări esenţiale în planul vieţii sportive din Alba. Concret, în subordinea Consiliului Judeţean Alba va fi transferat de la Ministerul Educaţiei Naţionale, personalul de la Palatele copiilor şi elevilor, respectiv 43 de persoane, care va avea în 2014 un buget de aproape 1,2 milioane de lei pentru cheltuielile cu personal.

Cluburile sportive şcolare din Alba vor avea, de la începutul anului viitor altă subordonare, respectiv secţia CSŞ Alba Iulia din cadrul Liceului cu program sportiv Alba Iulia – la municipiul Alba Iulia (12 persoane, cheltuieli cu salariile anul viitor 384.000 lei), CSŞ Blaj – la municipiul Blaj (9 persoane, cheltuieli de personal 322.000 lei), secţia CSŞ Ciumbrud (din cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Borza”) – la primăria municipiului Aiud (o persoană, cheltuieli 31.000 lei), respectiv secţia CSŞ Câmpeni (din cadrul Colegiului Naţional „Avram Iancu” Câmpeni) – la primăria oraşului Cîmpeni (3 persoane, cheltuieli 98.000 lei).

Patrimoniul municipiului reşedinţă de judeţ se va îmbogăţi cu Casa de Cultură a Studenţilor (şi cei 7 angajaţi), sediul administrativ al CS Unirea Alba Iulia şi Sala de Sport „1 Mai”. De asemenea, cele 10 persoane ce au posturi la CS Unirea Alba Iulia (cheltuieli anuale de personal 254.000 lei) vor fi în subordinea primăriei din localitate.

Sediul şi personalul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, respectiv 12 angajaţi, cu cheltuieli salariale anual în 2014 cifrate la 338.000 lei vor ajunge în subordinea CJ Alba, ce va prelua şi taberele şcolare din judeţ, cu două excepţii Arieşeni şi Roica. Un lucru este cert, banii necesari pentru buna funcţionare a instituţiilor menţionate mai sus vor fi alocaţi, anul viitor direct din bugetul de stat, deci administraţia judeţeană şi primăriile implicate vor avea cheltuieli suplimentare doar dacă intenţionează în funcţie de performanţe, să suplimenteze veniturile respective, cifrate la nivelul anului 2013. În prima etapă, începând de la 1 ianuarie 2014 şefia instituţiilor sportive care trec în subordinea primăriilor mai sus menţionate şi a CJ Alba va fi asigurată tot de cei care ocupă aceste funcţii în prezent. Dar apoi vor fi organizate concursuri prin care funcţiile să fie îndreptate spre persoane cu un management profesionist, situaţie în care cel puţin cazul recent al CS Unirea Alba Iulia este ciudat, întrucât, de curând director a fost instalat social-democratul Corneliu Mureşan, ce va fi subordonat unei administraţii de altă coloratură politică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii de la LPS Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii 10 și 11 ai În ultimele două săptămâni înotătorii de la LPS Alba, la categoriile copii 10 si 11 ani, calificati la etapele finale ale Campionatelor Naționale, au luat startul în competițiile dedicate categoriei lor de vârstă. În bazinul din Brașov […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea