Rămâi conectat

Actualitate

Ce înseamnă codul IMEI al telefonului: La ce este util și ce reprezintă cifrele codului

Publicat

în

Ce înseamnă codul IMEI al telefonului: La ce este util și ce reprezintă cifrele codului

Unul dintre detaliile telefonului mobil, de care unii utilizatori nu țin cont, considerându-l lipsit de importanță, se dovedește extrem de util în anumite situații pentru oricare posesor de smartphone. Este vorba despre codul IMEI.

Ce este codul IMEI?

Codul IMEI este acronimul pentru International Mobile Equipment Identity (n.n. – Identitate Internațională a Echipamentului Mobil) și reprezintă un număr internațional unic de identificare a smartphone-ului tău.

Electrica Furnizare Discount

Acest cod este, dacă vrei, un fel de CNP internațional al telefoanelor mobile în funcție de care acestea pot fi identificate în rețelele mobile sau fizic.

CITEȘTE ȘI: Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Majoritatea telefoanelor mobile au un singur cod IMEI, în timp ce dispozitivele „dual SIM” au două astfel de serii.
Ce reprezintă cifrele codului IMEI?

Codul IMEI este format din 15 cifre, care au următoarele semnificații:

Primele șase cifre – TAC (Type Approval Code) ? reprezintă codul modelului telefonului;
Următoarele două cifre – FAC (Final Assembly Code) ? reprezintă codul tării în care a fost asamblat respectivul telefon;
Următoarele șase cifre – SNR (Serial Number) ? reprezintă numărul de serie al telefonului;
Ultima cifră – SP (Spare) ? este o cifră de reprezentare și nu are nici o însemnătate.

Cum afli codul IMEI al telefonului tău?

Pentru cele mai multe telefoane cu sistem de operare Android sau iOS, codul IMEI se poate afla prin trei metode, și anume:

Tastezi codul *#06# și în fracțiuni de secundă codul IMEI generat va fi afișat pe ecranul telefonului (pentru telefoanele „dual SIM” vor fi afișate două coduri IMEI);
Codul IMEI este inscripționat sub bateria telefonului mobil;
Codul IMEI este scris pe cutia originală în care a fost ambalat telefonul mobil.

Cum verifici codul IMEI?

Telefon cu Android

În cazul telefoanelor cu sistem de operare Android, pentru verificarea codului IMEI trebuie să urmezi câțiva pași, și anume:

Pentru Huawei: Setări? Despre telefon
Pentru Samsung: Settings ? About phone ? Status
Pentru Xiaomi: Settings ? About device ? Status

Telefon cu iOS

În cazul dispozitivelor iPhone, pentru verificarea codului IMEI trebuie să urmezi câțiva pași, și anume:

Settings ? General ? About

La ce este util codul IMEI?

Codul IMEI poate fi folosit în cazul în care ai pierdut sau ți-a fost furat telefonul mobil, iar acesta nu dispune de receptor GPS.

Tot ceea ce trebuie să faci este să depui o plângere/reclamație la Poliție. Dincolo de circumstanțele în care ai rămas fără telefon, va trebui să menționezi și codul IMEI în vederea localizării aparatului. Potrivit legislației în vigoare, doar agenții de poliție au autoritatea să caute un telefon folosind acest cod.

De asemenea, pe baza codului IMEI al smartphone-ului tău, operatorul de telefonie mobilă la care ești abonat va putea bloca device-ul în cazul pierderii sau furtului acestuia.

Așadar, îți recomandăm să notezi într-un loc sigur, doar de tine știut, codul IMEI în situația nedorită în care vei pierde telefonul mobil sau îți va fi furat.

Ce este IMEI Blacklist și la ce folosește?

IMEI Blacklist (n.n. – listă neagră) reprezintă o bază de date unde poți să găsești un dispozitiv mobil care a fost raportat ca fiind pierdut sau furat, pe baza codului IMEI.

Dacă dorești să cumperi un telefon mobil, mai ales unul „second hand”, va trebui să afli statusul acestuia. Pentru asta, poți accesa platforma https://www.imei.info/, care are la bază unul dintre cele mai mari centre de asistență tehnică în materie de informații despre IMEI și IMEI check.

Similar, dacă ți-a fost furat smartphone-ul, poți adăuga IMEI-ul acestuia pe lista neagră astfel încât aparatul să nu mai poată fi folosit.

Un telefon mobil mai poate ajunge pe această IMEI Blacklist ca urmare a faptului că utilizatorii nu respectă termenii și condițiile stipulate în contractele de achiziție încheiate cu un anumit operator de telefonie mobilă, ca de exemplu neplata facturii în repetate rânduri.

Sursa: libertatea.ro

Publicitate

Actualitate

A aplicat „argumentul” pumnului după o discuție în contradictoriu: Bărbat din Valea Vinului „premiat” de politiști cu dosar penal pentru violență în familie

Publicat

în

A aplicat „argumentul” pumnului după o discuție în contradictoriu: Bărbat din Valea Vinului „premiat” de politiști cu dosar penal pentru violență în familie

La data de 25 septembrie 2021, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au intervenit în localitatea Valea Vinului din comuna Vințu de Jos, unde o femeie a sesizat faptul că a fost agresată de concubin.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, pe fondul unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, ar fi lovit-o pe femeie, cu pumnii, peste cap și membre.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, a rezultat că este necesară emiterea unui ordin de protecție provizoriu, față de bărbat, acestuia fiindu-i interzis să se apropie de concubina sa.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit și un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Actualitate

PROGRAM| Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”: Alba Iulia este astăzi capitala folkului românesc

Publicat

în

PROGRAM| Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”: Alba Iulia este astăzi capitala folkului românesc

Alba Iulia este în aceste zile capitala muzicii folk, găzduind o nouă ediție a Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Evenimentul, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică folk din România, a debutat, sâmbătă, în program fiind incluse recitaluri, lansări de carte și de discuri, dar și întâlniri ale publicului cu artiștii. Festivalul se desfășoară cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, iar intrarea este liberă.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat, sâmbătă, cu o „Cafea cu Folk”, în cadrul căreia publicul s-a întâlnit cu o parte dintre interpreții invitați în festival. Folkistul Vali Șerban, inițiatorul festivalului și Sorin Minghiat au vorbit despre Doru Stănculescu, într-un moment emoționant în memoria cantautorului. Festivalul a continuat, sâmbătă seara, în Piața Cetății cu recitaluri susținute de Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Dinu Olărașu, Florin Săsărman, Sorin Minghiat.

Duminică, Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” începe cu o nouă „Cafea cu folk”, fiind programate lansarea discului vinyl „Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și lansarea cărții „Chitaristul” – Paul Prisada. Seara, pe scena festivalului vor urca Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Vali Șerban și „Școala de Folk”.

Electrica Furnizare Discount

„Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se desfășoară în acest an într-o locație nouă – Piața Cetății din Alba Iulia. Este o locație care ne permite să respectăm măsurile impuse de pandemie, dar mai ales un spațiu care deschide festivalul către un public tot mai mare. Respectăm cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 și mulțumim spectatorilor care au înțeles că aceste măsuri sunt pentru siguranța lor și a artiștilor. Vă invităm cu drag la „Ziua de Mâine”, la Alba Iulia, locul unde folkul românesc s-a mutat cu întreg bagajul de muzică bună”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se desfășoară sâmbătă și duminică, 25 – 26 septembrie, în Piața Cetății din Alba Iulia. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Festivalul este organizat cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, iar intrarea este liberă. Accesul în perimetrul de eveniment va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât să se intre pe rând, respectând distanțarea fizică. La intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor cu temperatura măsurată mai mare de 37,5°C. Pe toată perioada concertelor, în perimetrul de eveniment, fiecare participant va trebui să poarte mască de protecție, în mod corespunzător. De asemenea, intrările în spațiul de eveniment vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini, iar spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul respectiv. În spațiul de eveniment, poziționarea scaunelor destinate publicului nu vor suferi modificări, pentru a asigura distanțarea fizică de siguranță și se vor respecta culoarele de acces și ieșire, acestea fiind marcate în mod corespunzător.

Organizatorii recomandă publicului să participe la eveniment în mod organizat, prin acces în perimetrul de eveniment și cu respectarea măsurilor organizatorice și să NU aleagă participarea la eveniment indirect, cu scopul evitării măsurilor sanitare, în afara perimetrului.

PROGRAMUL Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

Duminică, 26 septembrie 2021

ora 11:00 – Cafeaua cu Folk la FRAMM’S

Lansare disc vinyl “Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și cartea “Chitaristul” – PAUL PRISADA

ora 18:00 – Spectacol extraordinar

MIRCEA BANICIU

DUCU BERTZI

ZOIA ALECU

VALI ȘERBAN și ,,Școala de Folk”

Citește mai mult

Actualitate

Norul de poluanți generat de erupția vulcanului din La Palma ajunge astăzi în România: „Ar fi indicat să purtăm mască”

Publicat

în

Norul de poluanți generat de erupția vulcanului din La Palma ajunge astăzi în România: „Ar fi indicat să purtăm mască”

Vulcanul din La Palma generează un nor de poluanți care ajunge în România duminică. Norul toxic va intra în țară prin vest, pe la Timișoara, și se va întinde peste toată țara până luni seară. Așadar, România va fi sub norul de particule și compuși chimici rezultați din acea zonă, a declarat la Digi24, Silviu Gurlui, profesor Facultatea de Fizică.

O cantitate mare de dioxid de sulf este injectată spre Europa. Dioxidul de sulf aduce poluare suplimentară, o potențială răcire a solului și compuși chimici secundari (acizi, sulfați, etc) care sunt aduși la sol prin precipitare, precipitații și influențează concentrația ozonului, a explicat profesorul de fizică.

„Modelele sunt în evoluție. Acum, pare că norul de dioxid de sulf intră în România, prin vest, pe la Timișoara și se va întinde peste toată țară până luni seară, dacă nu apar alte evoluții. Așadar, timp de două zile ar putea fi deasupra țării. România poate fi sub norul de particule și compuși chimici rezultați din acea zonă.

Electrica Furnizare Discount

Aceste efect e posibil să fie mult mai important pe termen lung prin procesele care au loc la înălțimi foarte mari în timp, pot apărea compuși chimici secundari și de modificare măcar locală a acestor proprietăți legate de aerosolii din atmosferă la înălțimi foarte mari, care produc efecte pe termen lung legate de climă”, a declarat Silviu Gurlui.

Ar fi indicat că persoanele care stau afară, mai ales în zona de vest, să poarte mască, deoarece sunt condiții pentru o poluare mai mare, spus profesorul de fizică.

Erupția vulcanului din La Palma devine din ce în ce mai periculoasă, la aproape o săptămână după ce a început. Conul principal s-a rupt și s-a format un alt curs de lavă, care se mișcă mai repede, pe o altă parte a muntelui. De asemenea, a apărut și o nouă fisură din care ies gaze toxice și fum.

„Este un fenomen extrem de violent, care după primele estimări și după modelele dezvoltate în prezent, pare că ar putea să se întindă măcar pentru două-trei luni de acum înainte. Fenomenul a fost precedat de foarte multe cutremure, a fost prevăzut, iar populația a putut fi avertizată. Pagubele sunt enorme.

În aer au fost împrăștiate cantități foarte mari de cenușă, dar și de alte gaze toxice care afectează calitatea aerului. Au fost împrăștiate în atmosferă clor, brom, care pot interacționa cu compuși din atmosferă și să scadă destul de mult stratul de ozon la înălțimi foarte mari. Se presupune că dacă vulcanii ar avea forță foarte mare, vom vedea dacă va fi cazul și acum, s-ar putea diminua cantitatea de ozon cu câteva procente.

Oxidul de sulf ridicat în atmosferă la înălțime, alți compuși formează acizi, ceea ce e important pentru climă și pentru oameni. Compuși secundari rezultați după interacțiunile cu compușii primari din atmosferă se comportă ca un ecran și împiedică razele solare să pătrundă mai adânc spre pământ, creează un efect de răcire”, a adăugat Silviu Gurlui.

Între timp, aeroportul din La Palma s-a închis, așa că turiștii care trebuiau să plece s-au dus la feriboturi.

Niciun om nu a fost rănit, dar pagubele materiale sunt semnificative – peste 400 de clădiri au fost distruse, iar 190 de hectare de teren au fost arse.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare