Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ce caută Ioan Dîrzu în Țara Moților?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Orice moț alegător trebuie să răspundă la întrebarea asta: ce caută în Munții Apuseni albaiulianul Ioan Dîrzu, director la o fabrică de lapte în Alba Iulia și președinte al PSD Alba? Ce caută în Apuseni un director albaiulian care dacă nu ar fi condus de pedesiști de mână s-ar rătăci prin Țara Moților de nici cu GPS-ul nu l-ar mai găsi nimeni până după alegeri? De ce nu candidează Ioan Dîrzu acolo unde trăiește, în Alba Iulia? Mai ales acum, când votul este uninominal, pe colegii! Știm de ce. Pentru că acolo a pierdut alegerile în 2008 și nici nu le va câștiga vreodată. Pentru că alegătorii vor și fapte ale candidaților nu numai vorbe goale și promisiuni fără fapte.

Candidatul Ioan Dîrzu crede că noi, moții, suntem naivi și neinformați! Știm bine că Ioan Dîrzu este cel care i-a înlăturat pe moții noştri, avocatul Ioan Rus din funcția de președinte al PSD Alba, precum şi pe Ghiţă Paşca şi Virgil Nariţa din conducerea judeţeană. Știm bine că Ioan Dîrzu minte când promite în materialele electorale că are puterea să ajute moții, după ce ani de zile fabrica de lapte pe care o conduce nu a colectat nici măcar un litru de lapte din Țara Moților. Ba, dimpotrivă, cumpără lapte din Ungaria! Altfel zis, moţii trebuie să ştie că şi de aici înainte tot ei vor trebui să-şi mulgă vaca, nu va veni Dîrzu nici să le-o mulgă, nici să le dea lapte! De aici încolo tot vaca lor le va da lapte, şi nu Dîrzu!

Ioan Dîrzu nu a făcut nimic pentru moți. Dimpotrivă. Partidul lui, PSD, a oprit acum toate proiectele de finanțare din Munții Apuseni și a trimis pe capul moților controale ca să-i intimideze. Mai grav: recent, Guvernul condus de șeful de partid al lui Ioan Dîrzu, Victor Ponta, a prelungit în secret cu încă trei ani contractul prin care pădurile din Apuseni și din România au fost date prefențial spre exploatare terminatorului de păduri, Holzindustrie!

De ce nu zice nimic despre acest lucru președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu? Cu ce tupeu vine să le ceară moților voturile după ce partidul lui a făcut acest rău teribil care afectează grav situația economică și socială din Apuseni? Ce putere are veterinarul Ioan Dîrzu în afară de aceea prin care a închis, când era director la DSV Alba, abatoarele din Apuseni?!?

Știm că Ioan Dîrzu doar asta vrea: voturile moților ca să ajungă deputat. Știm că Ioan Dîrzu dacă ar ajunge deputat în Colegiul Apuseni, nimeni, nici măcar pesediștii și useliștii nu l-ar mai vedea patru ani prin Apuseni. Cine i-ar reprezenta pe moți în Parlament? Un deputat de la minorități?!?
La alegerile astea trebuie să nu uităm că este mult mai aproape cămașa de piele decât paltonul și că drumul între Apuseni și Alba Iulia tot de 80 de kilometri rămâne, nu-l poate nimeni scurta, nici măcar pesedistul Ioan Dîrzu cu promisiunile lui mincinoase.

Corneliu OLAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea