Ce a făcut Horea Timiș în cei peste 4 ani de când este director la DSP Alba. Rezumat al realizărilor

Horea Timiș a preluat conducerea Direcției de Sănătate Publică Alba în ianuarie 2011, în urma unui concurs susținut la București, iar acum a decis să renunțe, intenționând să deschidă, în Alba Iulia, o firmă de consultanță în managementul medical. El a prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, principalele realizări.

Horea Timis03Timiș a spus că laboratorul DSP a obținut acreditarea pentru analizele de apă, iar astfel a crescut informarea cu privire la rezultatele analizelor fizico-chimice și micro-biologice privind calitatea apei potabile.

ELIT

DSP Alba este acum o instituție independentă din punct de vedere patrimonial. Timiș a spus că acest lucru s-a încercat de 10 ani, înainte să vină el, și a reușit în acești patru ani, alături de colegi. ”De 10 ani s-a încercat acest lucru și nimeni nu a reușit. Asta a făcut să scadă cheltuielile și să crească veniturile”.

Dr. Timiș a precizat că infrastructura instituției s-a modernizat.

Mai în glumă, a spus și că la venirea sa era un parc auto cu dacii 1300, iar acum instituția are ultimele tipuri de Logan.

Timiș precizează că a participat la cele mai importante întâlniri la nivel național. ”DSP Alba a devenit la nivel național un punct de reper. Am fost în Ministerul Sănătății și am contribuit la strategia națională, tot cu colegii de la Alba – este un atu al nostru important – colegii sunt cunoscuți în Minister ca specialiști”, a spus Timiș.

El spune că DSP Alba a colaborat bine cu toate Guvernele indiferent de culoare.

El arată că sunt bani în sistemul medical, dar sunt prost manageriați.

Întrebat care este cea mai mare realizare a sa, în acești ani, Timiș a arătat că este încântat de faptul că instituția a devenit un brand între DSP-urile din țară. Amintim că în 15 decembrie 2014, DSP Alba a primit un premiu de excelență la Gala Premiilor MedicalManager, datorită meritelor și inițiativelor remarcabile din domeniul sănătății.

Horea Timiș rămâne până în 30 martie 2015, interimatul urmând să fie asigurat de ec. Cornel Pițu.

(D.S.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

alo 18 martie 2015 at 18:08

dacii 1300 nu mai exista, deci a fost obligatorie cumpararea de macar Logan;participarea la intalniri nationale de casa si masa nu se transpune in viata celor cu suferinte- tot cei de pe baricade au grija de ei;strategia nationala se simte la fiecare cand ne doare ceva, deci per ansamblu, tipu nu a facut nimic util obstii

Malus Dacus 19 martie 2015 at 6:57

Ha ha ha. „A preluat conducerea in urma unui concurs” deci nu politic propus de Pdl la vremea aceea? Lol. „A colaborat bine cu toate guvernele” adică el a pupat in C….r bă PNL ba PSD ca sa rămână pe post, si a făcut campanie cu domnul FLOREA si cu domnul Darzu doar doar rămâne șef. Halal articol

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...