Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ce a făcut Horea Timiș în cei peste 4 ani de când este director la DSP Alba. Rezumat al realizărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Horea Timiș a preluat conducerea Direcției de Sănătate Publică Alba în ianuarie 2011, în urma unui concurs susținut la București, iar acum a decis să renunțe, intenționând să deschidă, în Alba Iulia, o firmă de consultanță în managementul medical. El a prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, principalele realizări.

Horea Timis03Timiș a spus că laboratorul DSP a obținut acreditarea pentru analizele de apă, iar astfel a crescut informarea cu privire la rezultatele analizelor fizico-chimice și micro-biologice privind calitatea apei potabile.

DSP Alba este acum o instituție independentă din punct de vedere patrimonial. Timiș a spus că acest lucru s-a încercat de 10 ani, înainte să vină el, și a reușit în acești patru ani, alături de colegi. ”De 10 ani s-a încercat acest lucru și nimeni nu a reușit. Asta a făcut să scadă cheltuielile și să crească veniturile”.

Dr. Timiș a precizat că infrastructura instituției s-a modernizat.

Mai în glumă, a spus și că la venirea sa era un parc auto cu dacii 1300, iar acum instituția are ultimele tipuri de Logan.

Timiș precizează că a participat la cele mai importante întâlniri la nivel național. ”DSP Alba a devenit la nivel național un punct de reper. Am fost în Ministerul Sănătății și am contribuit la strategia națională, tot cu colegii de la Alba – este un atu al nostru important – colegii sunt cunoscuți în Minister ca specialiști”, a spus Timiș.

El spune că DSP Alba a colaborat bine cu toate Guvernele indiferent de culoare.

El arată că sunt bani în sistemul medical, dar sunt prost manageriați.

Întrebat care este cea mai mare realizare a sa, în acești ani, Timiș a arătat că este încântat de faptul că instituția a devenit un brand între DSP-urile din țară. Amintim că în 15 decembrie 2014, DSP Alba a primit un premiu de excelență la Gala Premiilor MedicalManager, datorită meritelor și inițiativelor remarcabile din domeniul sănătății.

Horea Timiș rămâne până în 30 martie 2015, interimatul urmând să fie asigurat de ec. Cornel Pițu.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea