Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cazul tinerei care a ajuns în stare gravă la ATI, după o anestezie la Spitalul Cugir: S-a sesizat Avocatul Poporului, iar doctorul este cercetat de Colegiul Medicilor

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cazul tinerei care a ajuns în stare gravă la ATI, după o anestezie la Spitalul Cugir: S-a sesizat Avocatul Poporului, iar doctorul este cercetat de Colegiul Medicilor

Florin Arion, managerul Spitalului Cugir, a declarat pentru transilvania-tv.ro faptul că s-au sesizat Avocatul Poporului și este cercetat de către Colegiu Medicilor Alba, medicul ginecolog Mostafa Ismail, după ce o tânără de 25 de ani, din județul Alba, a intrat în comă la ATI, în urma unei anestezii.

Tânăra de 25 de ani, Iulia, a fost internată la Spitalul Orășenesc Cugir, pentru efectuarea unei intervenții laparoscopice sugerate de doctorul ginecolog Mostafa Ismail a cărui pacientă era de aproximativ un an și jumătate.

După administrarea primei doze de anestezic, aceasta nu a reacționat cum ar fi trebuit și i-au fost afectate funcțiile vitale. Medicul a încercat să o readucă în starea de conștiență, dar nu a reușit.

Doctorul Mustafa a inițiat un masaj cardiac, fără nicio modificare a stării pacientei. Între timp echipei medicale s-a alăturat și un medic internist și un medic pneumolog.

S-au încercat toate manevrele cunoscute de către echipa de medici, însă fără a se îmbunătăți starea pacientei. S-a încercat și traheostomie însă s-a renunțat pentru că era mai puțin important decât trimiterea la terapie intensivă în timp util.

Ulterior a sosit terapia mobilă intensivă și a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

În continuare, starea de sanatate a Iuliei este foarte grava. Managerul Spitalului Orasenesc Cugir, Florin Arion, ne-a spus ca a fost sesizat Colegiul Medicilor din Alba si s-a sesizat si Avocatul Poporului.

Sotul Iuliei, profund afectat, a scris pe pagina de Facebook: „Iulia în viata mea și a familiei e o binecuvântare, am avut zile fericite impreuna, acum însă, cand trecem prin aceasta grea incercare sperăm ca Dumnezeu sa ne îndrume pe calea aflarii adevărului, sa fie deschisa o ancheta medicala conform solicitărilor familiei depuse prin avocatul ales, presa sa ne sprijine cu ancheta jurnalistica pentru ca posibilii vinovați sa nu mai aplice astfel de „tratamente” altor oameni și noi ca familie sa suferim atât de mult”.

Sursa: transilvania-tv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea