Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cazul profesorilor din Alba Iulia implicați în scandalul lucrărilor științifice scrise de deținuți – un deznodământ anunțat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei patru profesori universitari de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, implicați în scandalul legat de girarea unor lucrări științifice scrise de către persoane aflate în detenție, și-au transmis în scris, în termenul stabilit, punctele de vedere cu privire la această activitate, Comisiei de etică a instituției academice.

Cartile-scrise-de-detinuti“Până în 11 februarie, Comisia își va încheia procedurile de analiză,va trimite răspunsul la Ministerul Educației Naționale și vom transmite și un raport pentru presă”, a declarat pentru ziarul “Unirea”  conf. univ. dr. Diana Câmpan, purtătorul de cuvânt al Universității din Alba Iulia.

 

Situația de profesorilor din Sibiu – un deznodământ așteptat și pentru cei din Alba Iulia  

Într-un caz similar cu cel de la Alba Iulia, la începutul acestei săptămâni Comisia de etică a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu a decis că girarea de către cei cinci profesori a cărților scrise de deținuți “nu încalcă prevederile Codului de etică și deontologie profesională”.

Concluzia Comisiei de etică a universității de stat din Sibiu este motivată prin faptul că niciuna din lucrările asociate cu numele profesorilor sibieni nu a fost girată prin referat stiinţific.

“În urma declarațiilor verbale și a puncteleor de vedere exprimate în fața Comisiei de Etică a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a reieșit faptul că cele cinci cadre universitare ale ULBS și-au dat doar acorduri pentru scrierea cărților, alegerea tematicii și pentru accesul la biblioteca penitenciarului. Nu s-a întocmit nici un referat care să ateste caracterul științific al lucrărilor respective”, potrivit comunicatului remis de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

 

CITEȘTE ȘI: Profesorii din Alba care au recomandat cărțile unor pușcăriași. Ce au mai scris Bian, Polgar sau pedofilul britanic

 

Sorin Briciu, Ioan Gânfălean, Mihai Himcinschi și Mariana Luduşan – cei patru profesori din Alba Iulia verificați de Comisia de etică a Universității „1 Decembrie 1918” – sunt recunoscuți în mediul academic drept profesioniști în domeniul lor de expertiză, având în spate o carieră profesională prodigioasă.

Comisia de etică care urmează să dea un verdict în cazul celor patru este formată din presedinte: prof.univ.dr. Vasile Luha, membrii: prof.univ. dr. Ioan Ileană, conf.univ.dr. Octavian Tătar, conf. univ. dr. Socol Adela,  lect. univ. dr. Alin Albu, reprezentantul studentilor Alin Ioan Pop  și secretar Carmen Pancu.

Reamintim că în urma scandalului legat de cărțile deținuților, Guvernul Cioloș a decis la începutul acestei luni să suspende temporar, respectiv până la 1 septembrie anul curent, aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deţinuţii care publică lucrări ştiinţifice.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea