Rămâi conectat

Ştirea zilei

Caz unic în România înregistrat la Spitalul Județean din Alba Iulia – Pacientă internată de peste 15 ani deoarece sistemul de sănătate nu-i oferă alternativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O conferință de presă desfășurată, marți, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a adus în atenție câteva cazuri speciale de pacienți internați aici de o perioadă îndelungată, din cauza gravității bolii cu care se confruntă și pentru care sistemul de sănătate din România nu oferă o alternativă.

atiUnul dintre aceste cazuri este al unei femei care a suferit un accident vascular cerebral în anul 2000, iar de atunci trăiește, în spital, datorită aparatului de ventilație mecanică. Potrivit medicilor riscul de a primi îngrijiri specializate acasă este major, deoarece chiar și o pană de curent care ar opri aparatul ce o ține în viață, ar fi fatală.

Soluția găsită de corpul medical al unității spitalicești din Alba Iulia a fost cazarea ei, contra-cost, într-o rezervă separată. De asemenea, aparținătorii plătesc lunar și suma necesară pentru asistența medicală acordată.

”Teoretic suntem spital de urgență; astfel de cazuri cronice nu ar trebui să se regăsească într-o asemenea unitate medicală și să blocheze un ventilator necesar pentru salvarea vieții altor pacienți dintr-o secție de terapie intensivă care ar trebui să se caleze pe politraume, pe accidente rutiere la care aparatele ar trebui să fie disponibile pentru astfel de situații. Dar, practic, cu un astfel de caz ce poți să faci? Este atât de sensibilă încât, inclusiv sunetul diferit al ventilatorului îi poate produce atacuri de panică. Este paralizată de la gât în jos, dar în rest este lucidă, vorbește, mănâncă. O putem considera chiar un succes al secției de Terapie Intensivă, din punct de vedere al îngrijirilor, pentru că nu are escare, nu a făcut nicio complicație, în afara afecțiunii care a adus-o în această stare”, a explicat managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă.

”Nu există instituție medicală în țara asta, unde pot fi internați astfel de pacienți”, a spus, la rândul său directorul medical, dr. Silviu Dan Crainic.

Un alt caz din spitalul albaiulian este tot al unei femei, care este internată de un an și jumătate și necesită hrănirea artificială, printr-o sondă. De asemenea, mai există un pacient, internat de peste 3 luni, care, de asemenea, este ventilat artificial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea