Cât supraviețuiește noul coronavirus, în funcție de mediu și temperatură. STUDIU
În urma apariției noului coronavirus și a crizei provocate de acesta, experții din lumea medicală au efectuat numeroase studii cu privire la acesta, pentru a înțelege cum poate fi acesta combătut.
Înțelegerea impactului condițiilor de mediu asupra viabilității SARS-CoV-2 și a potențialului său de transmitere este crucială pentru anticiparea dinamicii pandemiei și pentru proiectarea strategiilor de atenuare.
Un studiu publicat recent de către BioRxiv sugerează faptul că acest nou coronavirus poate fi un agent patogen endemic.
“SARS-CoV-2 supraviețuiește m
ai bine la temperaturi scăzute și umidități relative extreme. Timpul mediu de înjumătățire plasmatică al virusului a fost mai mare de 24 de ore la 10 °C și 40% HR, dar mai puțin de o oră și jumătate la 27 °C și 65% HR”, se arată studiul.
Rezultatele evidențiază scenariile de risc special de transmitere și oferă o explicație pentru evenimentele de supra-răspândire observate în medii interioare reci, cum sunt fabricile de procesare a alimentelor.
Cât timp supraviețuiește COVID-19, în funcție de temperatură
Un alt studiu efectuat de oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong în luna aprilie a concluzionat că noul coronavirus este cel mai activ la temperaturi de aproximativ 4 grade Celsius și devine mult mai slab la temperaturi ridicate.
Virusul este foarte stabil temperatura de 4 grade, dar este sensibil la căldură, după cum rezultă din raportul cercetătorilor, potrivit TASS.
La acestă temperatură, infecția durează mai mult de două săptămâni, în timp ce la 70 de grade Celsius acesta ar muri în cinci minute.
Sursa: stirileprotv.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Alertă alimentară europeană ignorată în România: Somon, creveți și fructe de mare contaminate cu Listeria continuă să fie vândute
Alertă alimentară europeană ignorată în România: Somon, creveți și fructe de mare contaminate cu Listeria continuă să fie vândute Pe 14 noiembrie 2025, la nivel european a fost emisă o alertă privind riscul infestării cu Listeria monocytogenes a unor produse alimentare provenite din România, inclusiv somon în diferite rețete, fructe de mare și creveți. Comisia […]
Cutiile de lapte și suc ar putea intra în Sistemul de Garanție Returnare: Ministerul Mediului testează extinderea programului și pentru alte tipuri de ambalaje
Cutiile de lapte și suc ar putea intra în Sistemul de Garanție Returnare: Ministerul Mediului testează extinderea programului și pentru alte tipuri de ambalaje Cutiile de lapte și de suc ar putea intra în Sistemul de Garanție Returnare. Ministerul Mediului intenționează să extindă programul și pentru alte tipuri de ambalaje. Deocamdată este în curs un […]
„Taxă pe poluare” 2026 pentru mașinile foarte vechi. Taxe duble sau triple, în mărimea motorului, dar și de nivelul de poluare
„Taxă pe poluare” 2026 pentru mașinile foarte vechi. Taxe duble sau triple, în mărimea motorului, dar și de nivelul de poluare De la 1 ianuarie 2026, impozitul auto crește semnificativ. Taxarea va ține cont atât de mărimea motorului, cât și de nivelul de poluare. Pentru maşinile vechi, de exemplu, impozitul se poate dubla sau chiar […]