Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cât de liber respiră Alba Iulia aerul culturii?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnule viceprimar Voicu, deschideţi mai larg porţile … transparenţei!

Suntem destul de surprinşi că domnul coleg Voicu Paul nu ne cunoaşte numele, sau, mai rău, că se fereşte să le rostească în ograda „gospodărită” de comandantul său de partid. Domnul Voicu pare să fi rezolvat cu succes toate problemele administraţiei, deoarece are timp să se lanseze într-o virulentă „săpuneală” la adresa unor oameni care au avut bunul simţ să-şi pună câteva întrebări în mod justificat legate de transparenţa alocărilor fondurilor publice pentru acte de cultură în municipiul Alba Iulia.
Ne acuză, cu totul gratuit, că, abţinându-ne să votăm alocarea de fonduri pentru anumite acţiuni, am fi împotriva dezvoltării culturii pe plan local. Desigur că abţinerea noastră, a consilierilor locali ai USL, la proiectul onor Primăriei albaiuliene de a aloca recent peste 2,5 miliarde lei vechi unor acţiuni, chiar culturale, nu a avut alt substrat decât acela de a şti exact pe ce se duc banii publici. Că domnul Voicu Paul ne acuză că n-am vrea să se aloce 2.600 de lei Atelierului Creativ, sau 6.000 de lei Clubului „Dance to Sunrise”, este un subterfugiu demn de liderul domniei sale de la Cotroceni, care oricând este dispus să-i învrăjbească pe oameni, unii împotriva altora. Numai că noi vă cunoaştem, stimate domn Voicu. Ne acuzaţi tot pe noi că ascultăm „directivele de partid”, trecând senin peste obedienţa domniei voastre faţă de portocaliu…
Dar nu acesta este subiectul acestui material. Vrem să vă transmitem, domnule Voicu, faptul că, dacă am fi dorit să ne opunem alocării de bani pentru cultură, aşa cum aţi încercat să impresionaţi publicul cititor cu propria dumneavoastră metodă de deformare a realităţii, am fi făcut-o deschis, pe faţă! Tocmai pentru că nu dorim să blocăm finanţarea actului cultural autentic, dar pentru că trebuie ca fiecare cetăţean să ştie cum se folosesc banii lui, ne-am pus justificate întrebări, ce au dus la abţinerea noastră. Şi, ca să fie chiar clar pentru domnia voastră, termenul „veto”, pe care îl folosiţi, înseamnă blocarea efectivă a unui proiect. Abţinerea înseamnă cu totul altceva!
Iar abţinerea de care acum vorbim, survine ca urmare a faptului că, deşi aţi lansat o ditirambă împotriva poziţiei noastre juste, nu veniţi cu niciun argument concret, pentru a ne lămuri de ce era nevoie să se aloce sume uriaşe pe acţiuni incerte. Nu are rost să le mai repetăm, pentru că oricum poziţia partidului pe care-l reprezentaţi nu va aduce lumină asupra cheltuirii banilor publici, pe manifestări care par să fie destinate mai degrabă unor evenimente cu iz electoral. Totuşi, domnule Voicu Paul, vă cerem să vă faceţi temele mai bine şi să fiţi în stare, dumneavoastră sau şefii dumneavoastră, să prezentaţi o justificare exactă a cheltuielilor propuse în diverse proiecte culturale.
Da, noi suntem PENTRU proiectul „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”! Da, putem aplauda un mare artist, fie el Alexandru Tomescu, sau Mircea Dinescu, sau numiţi dumneavoastră pe oricine altcineva! Da, noi suntem PENTRU ca Festivalul Dilema Veche să devină o emblemă a acestui oraş. Dar noi nu vom fi nicicând de acord să tolerăm atitudinea dumneavoastră, şi a celor care vă conduc, de a nu spune clar şi exact câţi bani strângeţi din sponsorizări şi câţi consumă aceste manifestări din bugetul local. Şi, fiindcă veni vorba de evenimente culturale majore, cum vă explicaţi slaba participare la un eveniment ca Festivalul pe care l-aţi susţinut atât de generos? Poate ar fi bine să vă uitaţi la modul cum s-a făcut promovarea evenimentului, să analizaţi pe ce şi cât de eficient aţi cheltuit banii publici, să mai studiaţi modul de alocare a resurselor faţă de rezultatele aşteptate, ca să putem vorbi în cunoştinţă de cauză despre mecenariatul la care, cu atâta nonşalanţă, faceţi referire.
Şi, pentru conformitate, ca să nu mai spuneţi că nu dorim să ne facem numele cunoscute, vă reamintim că aceasta este poziţia noastră, a tuturor:
Daniel Breaz, Sorin Coşeriu, Marcela Dărămuş, Liviu Hondola, Iulian Lupea, Gabriel Pleşa, Ioan Puican – grupul consilierilor locali ai Uniunii Social-Liberale Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea