Rămâi conectat

Actualitate

Cât costă brazii de Crăciun de la Romsilva? Peste 30.000 de pomi scoși la vânzare în 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de mii de brazi de Crăciun scoşi la vânzare de Romsilva în 2022. Cum prețurile au crescut, era de așteptat ca și Bradul de Crăciun să fie ceva mai scump. Dar, deși în magazine prețurile sunt ceva mai mari, Romsilva anunță că vinde brazii la prețuri ce pleacă de la 15 lei.

„Romsilva oferă spre vânzare pentru sezonul Sărbătorilor de iarnă din acest an aproape 31.000 de pomi de Crăciun, iar preţurile sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Acestea pleacă de la 15 lei, inclusiv TVA, la specia molid, cu dimensiunea de 0,7 şi un metru.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: Cum va fi vremea de Crăciun 2022 și de Anul Nou 2023: Vom avea sau nu zăpadă de Sărbători?

Cei care ajung la înălţimea de 3 metri sunt la 25 de lei, în timp ce pentru specia brad preţul este între 25 şi 35 de lei. Preţurile acestea sunt valabile aici, la locul de recoltare, iar dacă sunt transportaţi în pieţe sau în alte locaţii se adaugă costurile de transport, manipulare şi depozitare.

Posibilităţile de recoltare din acest an au fost cam aceleaşi ca şi în anii precedenţi. Anul trecut am avut posibilitatea să recoltăm 34.000 de pomi de Crăciun şi am vândut efectiv în jur de 30.000 de brazi”, a precizat reprezentantul Romsilva, conform Adevărul.ro.

Așadar, deși prețurile sunt mai mari, avem toate șansele să avem Bradul de Crăciun în casă anul acesta, având în vedere prețurile oferite de Romsilva.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Orașul din ALBA care construiește o centură de 15 milioane de euro: Va prelua traficul greu de pe Valea Sebeșului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Orașul din ALBA care construiește o centură de 15 milioane de euro: Va prelua traficul greu de pe Valea Sebeșului

Un oraș din Transilvania, aflat la intersecția a două drumuri naționale și a două autostrăzi, va avea o șosea de centură de peste 15 milioane de euro care ar urma să degreveze zona centrală de traficul greu.

Primăria Sebeș a depus, în 19 decembrie, la Agenția pentru Protecția Mediului Alba, solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș”. Localitatea se află la intersecția a DN1 cu DN7, respectiv a autostrăzilor A1 și A10.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit documentației, drumul de ocolire, care va lega DN7 (sensul spre Deva) de DN67C (sensul spre Șugag) este situat în partea de sud vest a oraşului Sebeş, fiind paralel cu râul Sebeş. Accesul se realizează de la intersecția cu DN7 și DJ704A km 0+000, respectiv DN67C km 5+417.

Va prelua traficul greu de pe Valea Sebeșului

„Obiectivul de investiții va fi inclus în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (P.O.I.M.) 2014 – 2020, sau în funcție de momentul implementarii în următorul program de finanțare pentru proiecte de infrastructură rutieră din domeniul transporturilor”, se mai susține în documentație. Valoarea proiectului se ridică la 76.127.736 de lei (circa 15,5 milioane de euro), fără TVA iar durata de execuţie este estimată la circa 14 de luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Șoseaua este prevăzută cu un statut de drum „drum urban și de ocolire” ce va asigura în mod prioritar circulația rutieră a autovehiculelor ce se deplasează pe direcția Deva – Șugag, preluând traficul greu de pe Valea Sebeșului. Este vorba, în principal, despre zecile de camioane cu lemne care „coboară” zilnic din Munții Sebeșului și care, în prezent, trebuie să străbată o parte a zonei centrale a municipiului. În total, circa 1.300 de camioane, marea majoritate încărcate cu lemne, circulă săptămânal pe acest traseu.

Drumul are ca scop principal asigurarea în mod prioritar a circulației rutiere a autovehiculelor ce se deplasează pe direcțiile Deva – Șugag – Novaci (jud. Gorj) și Sibiu – Șugag – Novaci (jud. Gorj). Drumul ocolitor va facilita și accesul turiștilor către Transalpina – cale de legătură între provinciile istorice Transilvania și Oltenia.

Traseul proiectat începe de la interescția DN7 (după intersecția DJ704A cu DN7) și continuă până la intersecția cu DN67C, având o lungime de 5,417 km. Viteza de proiectare este de 100 km/h corespunzătoare unui drum național de clasă tehnică III.
Reducerea traficului din Sebeș cu 30%

Traseul variantei ocolitoare se intersectează cu străzile Ion Creangă, Molidului și Hotarului, cu un drum de exploatare și câteva drumuri agricole. Pentru realizarea legăturii cu străzile și drumurile mai sus menționate se vor amenaja un număr de trei sensuri giratorii care să faciliteze accesul spre și dinspre varianta de ocolire a Municipiului Sebeș, totodată se vor amenaja drumuri de folosință agricolă paralele cu varianta de ocolire pentru facilitarea riveranilor la terenurile agricole. Pe traseul drumului de ocolire a fost proiectat un pasaj și șapte podeţe.

„Principalii beneficiari ai prezentului proiectului sunt locuitorii din aria de proiect (localitatea Sebeș) dar și locuitorii din zonele limitrofe și cei aflați în tranzit. Soluțiile propuse vor influența infrastructura rutieră națională în special la nivelul drumurilor naționale din zona proiectului DN67C și DN7/DN1 și bineînțeles fluidizarea traficul local din oraș. Astfel, construcția variantei ocolitoare a orașului Sebeș va reduce traficul auto prin centrul orașului, traficul de tranzit sud-vest și invers fiind direcționat prin varianta ocolitoare spre DN7 și DN67C, având efecte benefice în decongestionarea traficului rutier în interiorul Municipiului Sebeș”, se precizează în documentația depusă la APM Alba.

Proiectul ar urma să contribuie la devierea traficului actual din zona Sebeșului, respectiv reducerea traficului actual cu minim 30%.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Profesoară din ALBA, pedepsită după ce a lovit puternic un elev cu palma peste cap. Cum a motivat instanța sancțiunea dată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Profesoară din ALBA, pedepsită după ce a lovit puternic un elev cu palma peste cap. Cum a motivat instanța sancțiunea dată

O profesoară de la Școala Gimnazială „Dr Petru Șpan” din comuna Lupșa, județul Alba, care a lovit cu palma un elev în zona capului, este judecată pentru purtare abuzivă. Instanța de fond a sancționat-o cu avertisment.

La instanța de fond, femeia (Vanesa D.) a fost iertată și a primit doar un avertisment. Fapta s-a petrecut în data de 5 februarie 2020 în laboratorul CDI, unde femeia este profesor documentarist, în timpul unei pauze, iar prima hotărâre a fost pronunțată de Judecătoria Câmpeni în 20 decembrie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Elevul din clasa a-VIII-a a intrat împreună cu un coleg într-un compartiment al unei săli, s-au aşezat fiecare pe câte un scaun lângă un calorifer. La puţin timp după, în acel compartiment a sosit inculpata, care 1-a jignit şi i-a aplicat o lovitură cu palma în zona capului, în zona drepata, temporal-parietală. În acel moment elevul s-a ridicat de pe scaun şi a ieşit din compartiment în sala mare a CDI, iar în drum spre uşa de ieşire din sală i-a reproşat inculpatei că «într-un copil nu se dă!»”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Agresat pentru o faptă inexistentă

Elevul a declarat în timpul audierilor că a fost lovit de femeie deoarece avea un pix în mână și se afla în fața unui registru, iar cadrul didactic a crezut că vrea să facă modificări în registrul respectiv. Agresiunea a fost văzută și de alți elevi, care au dat declarații în calitate de martor.

„Inculpata a perceput în acel moment că victima doreşte să efectueze anumite notări pe acel registru/ catalog, astfel că s-a panicat şi a reacţionat violent faţă de minor, lovindu-l cu palma peste cap, în zona dintre faţă şi urechea dreaptă”, se mai susține în actul de sesizare a instanței. Ulterior, elevul și-a cerut scuze profesoarei.

Reacție necontrolată pe fond de panică

Magistratul a susținut că reacţia necontrolată a profesoarei a avut loc pe fond de panică și a apreciat că nu se impune aplicarea unei pedepse, existând argumente suficiente că „îndreptarea” cadrului didactic se poate realiza și doar prin aplicarea unui avertisment.

„Procesul de reeducare a început odată cu declanşarea procesului penal împotriva sa şi că argumentele prezentate de instanţă pot constitui suficiente avertismente pentru inculpată în ceea ce priveşte modificarea comportamentului său, mai ales în ceea ce priveşte relaţionarea cu elevii în cursul procesului de învăţământ”, astfel a motivat magistratul decizia de a renunța la aplicarea pedepsei.

Hotărârea nu a fost contestată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Noi LOVITURI pentru OMV Petrom și Romgaz: Guvernul pregătește o suprataxare masivă a companiilor de petrol și gaze. Câți bani vrea sa strângă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi LOVITURI pentru OMV Petrom și Romgaz: Guvernul pregătește o suprataxare masivă a companiilor de petrol și gaze. Câți bani vrea sa strângă

Guvernul Ciucă a pregătit o ordonanță de urgență prin care va suprataxa producătorii de țiței și gaze, precum și rafinăriile care produc carburanți, potrivit unui proiect prezentat în exclusivitate de Economica.net și confirmat pentru G4Media de surse guvernamentale.

Companiile vor plăti contribuție de solidaritate anul viitor 60% pe diferența dintre profitul acestui an și media profiturilor perioadei 2018-2021 majorată cu 20%.

Elit - Gustul Desăvârșit

Companiile cele mai afectate de suprataxă sunt OMV Petrom (capital majoritar austriac) și Romgaz (capital majoritar de stat), potrivit Economica.net.

Guvernul a calculat că va strânge din această suprataxă suma de un miliard de euro în 2023, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.

Proiectul Ministerului Finanțelor vine la trei săptămâni după ce Austria a blocat prin veto intrarea României și Bulgariei în Schengen pe motiv că Viena are o problemă cu migrația ilegală.

Baza pentru impunerea acestei suprataxe este Regulamentul 1854/2022 al Uniunii Europene, care permite statelor membre să taxeze suplimentar companiile energetice care au realizat profituri excepționale, fără să impună însă un anumit prag.

De notat că dacă această suprataxă va intra în vigoare, cel mai mare perdant va fi statul austriac, care este acționar majoritar al OMV Petrom. Statul român va câștiga oricum, pentru că este acționar minoritar la OMV Petrom și acționar majoritar la Romgaz, iar prin suprataxare își mută practic banii cuveniți ca dividende dintr-un buzunar în altul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea