Rămâi conectat

Curier Județean

Câștigătorii Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” 2016 de la Alba Iulia. Marele premiu, cucerit de fetele din grupul ”Folk Two”. Cine sunt ceilalți tineri care au urcat pe podium

Ziarul Unirea

Publicat

în

folk-two-castigatoare-festival-folk-alba-iulia-2016Fetele din Grupul „Folk Two” din Braşov au câştigat, duminică seara, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia, cel mai important festival concurs de muzică folk din România. Iulia Lupşa şi Rodica Boldorea au reuşit să câştige voturile juriului festivalului şi să obţină marele premiu, în timp ce locul II a fost câştigat de Raluca Marinescu, studentă în Cluj-Napoca, iar pe poziţia a III-a s-a clasat tânărul albaiulian Şerban Florian Goşa.

Grupul „Folk Two” este formată din două tinere din Braşov: Iulia Lupșa (17 ani) – elevă la Liceul Teoretic „George Moroianu” Braşov şi Rodica Boldorea (33 de ani) – violonistă la Opera din Braşov. Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia a fost pentru cele două tinere prima participare la un concurs naţional de muzică folk şi primul premiu obţinut.

festival-folk-alba-iulia07„Sunt foarte fericită pentru premiul obţinut. Eu am început să cânt muzică folk în urmă cu patru ani, am început să compun şi să cânt, iar apoi am întâlnit-o pe colega mea şi mi-a plăcut foarte tare de ea astfel că am decis să facem o colaborare împreună. Publicul din Alba Iulia a fost foarte primitor, foarte cald şi ne-a ajuns la inimă. A fost o experienţă extraordinară” a spus Iulia Lupşa.

„Eu am făcut muzică clasică şi doar de anul trecut m-am apropiat de muzica folk. Mi-a plăcut vocea Iuliei şi felul în care ea cântă la chitară pentru că are o energie pură pe care numai un copil de 17 ani, drăguţ şi dulce, cu mintea atât de frumoasă şi cu gânduri frumoase poate să aibă. I-am propus să mergem la festival la Alba Iulia cu câteva piese, am început să muncim şi iată-ne aici(…)M-am simţit extraordinar la Alba Iulia datorită publicului minunat care nu ne aşteptam să ne aplaude chiar după primele versuri ale primei piese” a spus Rodica Boldorea.

Fetele îşi doresc să rămână în această formulă de colaborare şi Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia să fie doar începutul unei poveşti frumoase în muzica folk românească. Cele două tinere au primit şi o participare în tabăra de folk de la Calafat, premiu oferit de cantautorul Dan Vană.

„Vrem să rămânem în această formulă de colaborare, să ne depăşim nivelul şi grupul „Folk Two” să fie cunoscut în toată ţara” a mai spus Iulia Lupşa.

Câştigătoarea premiului II la Festivalul „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia este tânăra Raluca Marinescu (24 de ani) din Caracal, studentă în anul 6 la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca. Ea povesteşte că s-a îndrăgostit de muzică folk în urmă cu aproape 6 ani şi de atunci a avut mai multe participări la festivalurile de folk din ţară.

„Pot spune că nu mă aşteptam la acest premiu dar mă bucur foarte tare că publicul şi juriul au fost impresionaţi de prestaţia şi piesele mele. Am mai fost la Festivalul „Ziua de Mâine” în urmă cu patru ani şi am plecat cu nişte impresii foarte plăcute. Publicul este primitor şi gustă muzica folk. La Alba Iulia este un festival de calitate şi cei care îşi doresc să participe la un concurs serios nu ar trebui să îl rateze” a spus Raluca Marinescu.

Premiul III la ediţia a XII-a a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a fost obţinut de Şerban Florian Goşa (18 ani) din Alba Iulia. Tânărul este elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Regina Maria” şi cântă muzică folk din clasa a doua, fiind unul dintre cursanţii profesorului albaiulian de muzică folk Daniel Avram.

„A fost un festival foarte frumos, bine organizat, cu emoţii în spatele scenei pentru noi concurenţii. Toţi am aşteptat cu emoţii dar şi cu nerăbdare să intrăm în scenă şi să ne întâlnim cu publicul minunat. Ca în fiecare an publicul de la „Ziua de Mâine” a fost foarte cald, a aplaudat şi a cântat inclusiv cu noi, tinerii interpreţi, la anumite piese. Un public ca la Alba Iulia nu am întâlnit în nici un festival” a spus Şerban Florian Goşa.

Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este cel mai important festival concurs de muzică folk din România şi s-a desfăşurat în perioada 11 – 13 noiembrie la Alba Iulia, transformând oraşul în capitala muzicii folk. Timp de trei zile tineri interpreţi dar şi nume consacrate în folkul românesc au urcat pe scena festivalului spre încântarea celor câteva sute de spectatori care au umplut în fiecare seară sala de spectacol. Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

[nggallery id=2975]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea